Βοδινό στιφάδο στο φούρνο με πορτοκάλι, κρασί και κόκκινη σάλτσα

2015-10-24
vodino-stifado-sto-fourno
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Φίλες μου καλησπέρα. Σήμερα ήθελα πολύ από το πρωί να σας προσφέρω ένα πατροπαράδοτο, παραδοσιακό φαγητό. Και φυσικά δεν μου ήρθε άλλο απ’ το βοδινό στιφάδο. Ένα φαγητό, που ναι μεν μπορεί να φαίνεται εύκολο και απλό, αλλά δεν είναι τόσο. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο κρέας, να μην λιώσει, και κυρίως στα κρεμμύδια, στα οποία επίσης πρέπει να προσέξουμε την θερμοκρασία τους, αλλά και το σχήμα τους, ώστε να φτάσουν στο πιάτο μας ομοιόμορφα και στρογγυλά. Το μυστικό για πεντανόστιμα και καλοσχηματισμένα κρεμμύδια βρίσκεται στο βράσιμο. Αν λοιπόν τα κρεμμύδια είναι μικρά χρειάζονται λιγότερο βράσιμο και εάν είναι μεγάλα περισσότερο. Όποιο εμπόδιο και αν υπάρχει, θεωρώ δεδομένο το ότι θα τα καταφέρετε, και ξανά θα μιλάνε όλοι για την μαγειρική σας. Καλή απόλαυση!

Υλικά

  • 1,5 κιλο μοσχάρι σπαλομίτα κομμένο σε κομμάτια όπως ένα σπιρτόκουτο
  • 1 κιλό κρεμμύδια μικρά
  • 2 κρεμμύδια κανονικά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 πορτοκάλι
  • 500 γρ χυμό ντομάτας
  • 2 κουταλάκια του γλ. πελτέ
  • 1/4 κουτ.γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/4 κουτ.γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1 ποτ. του κρασιού, κόκκινο κρασί
  • 1/5 νεροπότηρο λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρέας, το τσιγαρίζουμε και μόλίς είναι έτοιμο το βγάζουμε, ρίχνουμε το σκόρδο, τα 2 κεμμύδια, τα τσιγαρίζουμε και αυτά και ξαναρίχνουμε το κρέας μέσα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το χύμο από το πορτικάλι, την πορτοκαλόφλουδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας για 20 λεπτά να βράσει χωρίς να βάλουμε το καπάκι της κατσαρόλας από πάνω.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδι της συνταγής και τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λάδι.

Βήμα 4

Τέλος τα ρίχνουμε μέσα στο κρέας ότα χρείαζεται άλλα 20-25 λεπτά περίπου για να είναι έτοιμο και αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή