Γαλλική κις λορέν με μπέικον και τυριά

2015-10-17
kis-loren-me-mpeikon-kai-turia
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Πρόκειται για μία πρόταση που μας έρχεται από την κουζίνα της Γαλλίας και μια από τις πιο νόστιμες κις λορέν που έχω δοκιμάσει η οποία τρώγεται όλες τις ώρες. Το συγκεκριμένο γεύμα έχει πολλές παραλλαγές για να φτιαχτεί, εμείς σας το πραθέτουμε με μπέικον και τυριά. Το μυστικό της συνταγής έιναι ότι φτιάχνετε με σπιτική ζύμη που όπως καταλαβένετε δίνει άλλη νότα στη συνταγή. Η σπιτική ζύμη βαίζεται στο αλεύρι, στο βούτυρο, στο αυγό, στο αλάτι που σε συνδυασμό με τη γέμιση που περιέχει αλεύρι, βούτυρο, παρμεζάνα, γάλα, μπέικον, αυγά και μυρώδικα όπως το πιπέρι δίνουν ένα αποτέλεσμα εξαιρετικό που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 100 γρ. μπέικον κομμένο σε κομματάκια
  • 1/2 λίτρο γάλα πλήρες
  • 2-3 αβγά χτυπημένα
  • Πιπέρι
  • Για τη ζύμη:
  • 1 αβγό
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελάχιστο αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Μέσασε μία λεκάνη ρίχνουμε το αυγό, το βούτυρο, το αλέυρι, ελάχιστο αλάτι, ένα σφηνάκι νερό και πλάθουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ζυμάρι. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία πετσέτα για να ξεκουραστεί. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, αλευρώνουμε μία επιφάνεια, ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη και το στρώνουμε σε μί φόρμα για τάρτες.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει το μίγμα.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον και μόλις είναι έτοιμο το προσθέτουμε στο μίγμα με το αλεύρι, ανακατεύουμε για λίγο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τους κρ΄κους αυγών συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Βήμα 4

Τέλος περιχύνουμε τη γέμιση πάνω από την τάρτα και τοποθετούμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.


Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή