Γαλλική κρεμ μπρουλέ τέλεια με βανίλια

2016-01-16
Γαλλική κρεμ μπρουλέ
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Ποιος πραγματικά μπορεί να αντισταθεί σε μία αυθεντική γαλλική κρεμ μπρουλέ με υπέροχη τραγανή κρούστα ζάχαρης που προηγουμένως έχουμε κάψει με το φλόγιστρο και απίθανης κρέμας με άρωμα βανίλιας που λιώνει στο στόμα στην πρώτη κιόλας μπουκιά; Νομίζω κανείς, για αυτό και εγώ σκέφτηκα τη συνταγή που έχω πάρει από μία φίλη μου γαλλίδα να τη μοιραστώ με όλες εσάς φίλες μου αγαπημένες. Τα υλικά είναι απλά, οικονομικά και το αποτέλεσμα τέλειο. Μπορείτε να σερβίρετε το συγκεκριμένο γλυκό τόσο στην οικογένεια όσο και ως επιδόρπιο σε κάποιο πιο επίσημο τραπέζι. Το μυστικό της συνταγής και ίσως και η μόνη μικρή δυσκολία που θα αντιμετωπίσετε βρίσκεται στο ψήσιμό του καθώς χρειάζεται να το κάνετε σε μπεν μαρί μέχρι να πάρει την υφή ζελέ ενώ στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει. Τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με μάι στρώση ζάχαρη όσο χοντρή επιθυμούμε (εγώ την κάνω πιο χοντρή με λιγότερη κρέμα σε κάθε πήλινο γιατί το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο λαχταριστό). Καίμε τη ζάχαρη με το φλόγιστρο και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα. Καλά μαγειρέματα!

Υλικά

  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. κρόκοι αυγών
  • 150 γραμ. γάλα
  • 450 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 μπαστούνι βανίλιας (τους σπόρους)

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, ε τους σπόρους βανίλιας που έχουμε αποσπάσει με ένα μαχαίρι από το κλωνάρι μας, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ποσότητα ζάχαρης.

Βήμα 2

Αφήνουμε το μείγμα μέχρι να πάρει μία βράση και ύστερα κατεβάζουμε από τη φωτιά αφήνοντας το να κρυώσει.

Βήμα 3

Παράλληλα χτυπάμε σε ένα μπόλ τη ζάχαρη με τους κρόκους και αφού έχει κρυώσει η κρέμα μας, ομοιογενοποιούμε τα δύο μείγματα.

Βήμα 4

Τέλος μεταφέρουμε την τελική κρέμα που δημιουργήθηκε σε μικρά πήλινα σκεύη τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί το οποίο γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα πήλινα σκεύη μας μέχρι τη μέση.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά και στη συνέχεια αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν λίγο τα τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να δέσει η κρέμα.

Βήμα 6

Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε μία στρώση ζάχαρη και καίμε με το φλόγιστρο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή