Γαλλικό fondue Mπουργκινιόν με κρέας

2015-11-13
fondue-mpourgkinion
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3m
  • Έτοιμη σε : 2:03 h

Καλές μου φίλες καλησπέρα. Σε αυτή μας την συνάντηση, από νωρίς το σκέφτομαι, ήθελα να προσφέρω μια συνταγή ιδιαίτερη, όχι καθημερινή, που θα ασχοληθείτε το Σαββατοκύριακο με ευδιαθεσία. Όταν κάποιος ψάχνει για ιδιαίτερες συνταγές, που αλλού θα ψάξει; Στην γαλλική κουζίνα. Έτσι σκέφτηκα το φοντύ κρέατος, το λεγόμενο φοντύ Μπουργκινιόν. Στο φοντύ Μπουργκινιόν, υπάρχει ένα καμινέτο που έχει καυτό λάδι, συνήθως κύβους κρέατος και σάλτσα που τη βρίσκουμε έτοιμη στο εμπόριο. Η διαδικασία απλή και γνωστή, κρατώντας τα ειδικά πιρούνια με τις μακρυές λαβές, για να βουτάτε τις μπουκίτσες κρέατος, π΄ρωτα στο λάδι και μετά στη σάλτσα. Η καλύτερη επιλογή κρέατος είναι το βοδινό ή το κόντρα φίλετο. Άφοβα, δοκιμάστε την νέα αυτή συνταγή, θα αποτελέσει ειλικρινά μια εξαιρετικά γευστική εμπειρία για εσάς. Ξεκινήστε αμέσως, καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • πιπέρι καγιέν
  • σάλτσα μπάρμπεκιου

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρέας σε κομμάτια και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες τουλάχιστον.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τοποθετούμε στο κέντρο του τραπεζιού το καμινέτο με τη χύτρα ως τη μέση με ζεσταμένο λάδι από πριν και βάζουμε τα μακρυά πιρούνια της φοντύ.

Βήμα 3

Τέλος ο καθένας με το πιρούνι του βάζει ένα κομμάτι κρέας στο καυτό λάδι για 2-3 λεπτά περίπου, βουτάει στη σως της αρεσκείας του εμείς διαλέξαμε σως μπάρμπεκιου και το απολαμβάνει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή