Γαλοπούλα βραστή gourmet

2015-10-28
galopoula-vrasth-gourmet
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Η γαλοπούλα, λόγω του μεγέθου της, προσφέρεται για μεγάλα οικογενειακά τραπέζια, είτε τις Κυριακές, είτε την περίοδο των εορτών. Έτσι κι εμείς, σαν καλές νοικοκυρές, ζητάμε και θέλουμε πάντα το καλύτερο για το στομάχι των αγαπημένων μας συγγενών. Σήμερα, θα σας προτείνω μια εύκολη συνταγή για βραστή γαλοπούλα, την οποία θα αφήσω στην διακριτική σας ευχέρεια ώστε να την κάνετε gourmet! Είμαι σίγουρη, οτι τόσο καιρό μαζί, σίγουρα έχετε πλέον την δυνατότητα να αυτοσχεδιάσετε.Πιστεύεις πως η γκουρμέ εμφάνιση είναι δύσκολη; Λάθος! Τα μόνα που χρειάζεσαι είναι όρεξη & λίγη φαντασία. Μια τσαχπινιά σώς στο πιάτο, ένας όμορφος πάτος από λαχανικά και απο πάνω η εξαιρετική γαλοπούλα που θα φτιάξεις, είναι κινήσεις που σίγουρα θα αφήσουν το τραπέζι άναυδο. Πέρα από αυτά, μπορείς να συνθέσεις μια γέμιση της επιθυμίας σου και να την τοποθετήσεις στο εσωτερικό της γαλοπούλας. Ό,τι και να επιλέξεις, είμαι βέβαιη πως θα σε παρακαλέσουν να το ξανακάνεις. Δοκίμασε το άφοβα!

Υλικά

  • 1 γαλοπούλα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 6 -8 κλωνάρια μαϊντανό
  • 3 - 4 κλωνάρια σέλινο
  • 2 καρότα
  • 1 φλ. τσαγιού κρασί άσπρο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά αφαιρούμε τα εντόσθια της γαλοπούλα, την καψαλίζουμε, την πλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό, τη στεγνώνουμε και τη δένουμε.

Βήμα 2

Μόλις τη δέσουμε τη βάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί η μισή γαλοπούλα, ρίχνουμε το σέληνο, το μαϊντανό, τα καρότα, το κρεμύδι, το αλάτι, το κρασί και το πιπέρι.

Βήμα 3

Τέλος αφήνουμε τη γαλοπούλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 45 περίπου λεπτά μέσα στο ζουμί της. Τη συνοδεύεται και τη στολίζεται όπως εσείς θέλετε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή