Γαλοπούλα φιλέτο στην κατσαρόλα με λαχανικά

2015-10-10
galopoula-fileto-sthn-katsarola-me-laxanika
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια εξαιρετική συνταγή για φιλέτο γαλοπούλας θα βρεις παρακάτω που είναι από τις πιο νόστιμες συνταγές για γαλοπούλα που σου έχουμε κάνει καθώς περιέχει λαχανικά και διάφορα μπαχαρικά που καθορίζουν την γεύση της. Μία συνταγή υγιεινή, ελαφρυά και μία υπέροχη ιδέα γιαυτούς που θέλουν να μαγειρέψουν κάτι πιο διαιτικό στην κατσαρόλα. Νόστιμο πιάτο και ιδανικό για τους λάτρεις της υγιηνής διατροφής, μπορείς να το σερβίρεις μαζί με μια σαλάτα για το κυρίως γεύμα της ημέρας σου και να το απολαύσεις με κόκκινο κρασί. Καλή όρεξη από εμένα.

Υλικά

  • 1 κιλό γαλοπούλα φιλέτο
  • αλάτι
  • κανέλα
  • μοσχοκάρυδο
  • πάπρικα
  • 1 κονκασε
  • 1/2 κ.γ. τσίλι
  • 1 φλυτζάνι του καφέ κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  • 10 πιπεριές κέρατο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε το φιλετο της γαλοπούλας και το κόβουμε σε μπουκίτσες.

Βήμα 2

Αφοιρούμε από τις πιπεριές το κοτσάνι, τα σπόρια και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Παίρνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε.

Βήμα 3

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέτουμε τη γαλοπούλα και μόλις ασπρίσει το κρέας της το σβήνουμε με κόκκινο κρασί και ρίχνουμε τις πιπεριές.

Βήμα 4

Αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά σκεπάζουμε την κατσαρόλα, τα αφήνουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά, το κονκασέ, ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά περίπου.

Βήμα 5

Το φιλέτο είναι έτοιμο και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με καστανό ρύζι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή