Γεμιστά ροδάκινα με αμύγδαλα ψητά στο φούρνο

2015-06-08
Γεμιστά ροδάκινα με αμύγδαλα ψητά στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Παρακάτω παρουσιάζουμε μια νόστιμη καλοκαιρινή πρόταση για γεμιστά ροδάκινα με αμύγδαλα ψητά στο φούρνο που είναι μια από τις νοστιμότερες συνταγές για ροδάκινα που θα βρεις κατά τη γνώμη μου στην ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια απλούστατη προσέγγιση καθώς καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τα κουκούτσια και φτιάχνουμε ένα μίγμα με λίγη ψίχα, κανέλα, αμύγδαλα, κονιάκ, κακάο και ζάχαρη το οποίο τοποθετούμε εκεί που ήταν το κουκούτσι και ψήνουμε τα ροδάκινα γεμιστά στο φούρνο. Το αποτέλεσμα είναι ένα απλούστατο και συγκλονιστικό γλυκό για τους καλοκαιρινούς μήνες το οποίο σου συνιστώ να δοκιμάσεις και να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου παρακάτω στην σελίδα.

Υλικά

  • 4 ροδάκινα μεγάλα και κίτρινα
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 50 γραμ. αμύγδαλα
  • 6 αμυγδαλωτά
  • 25 γραμ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
  • 1 χαρτάκι κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα ροδάκινα και τα χωρίζουμε στη μέση, χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε.

Βήμα 2

Βγάζουμε προσεχτικά το κουκούτσι και κατόπιν αφαιρούμε λίγη από την ψίχα, που την κρατάμε σε ένα δοχείο.

Βήμα 3

Στην ψίχα αυτή προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, την κανέλα, το κακάο, τα αμύγδαλα καθαρισμένα και κοπανισμένα, τα αμυγδαλωτά επίσης κοπανισμένα, τον κρόκο και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Μοιράζουμε το μίγμα σε κάθε μισό ροδάκινο και τα τοποθετούμε στη σειρά σε βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 5

Σε κάθε κομμάτι βάζουμε λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Βήμα 6

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία, να ψηθεί το γλυκό μισή ώρα.

Βήμα 7

Σερβίρεται ζεστό και κρύο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή