Γρανίτα πεπόνι με γιαούρτι σπιτική

2015-07-13
Γρανίτα πεπόνι με γιαούρτι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5:50 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 5:50 h

Η συνταγή για γρανίτα που σου παραθέτω μέσα από την παρακάτω σελίδα θα σε βοηθήσει να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα, υπέροχη γρανίτα πεπόνι με γιαούρτι χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Αντίθετα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μερικά από τα πιο αγνά υλικά σου όπως μέλι, γιαούρτι, πεπόνι εποχής και χυμό λεμονιού προκειμένου να δημιουργήσεις ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Η πρότασή μου θα αποτελέσει ανάσα δροσιάς κατά τη διάρκεια μίας ζεστής καλοκαιρινής ημέρας και μπορείς να τη σερβίρεις είτε με κομμάτια φρεσκοκομμένου πεπονιού είτε και σκέτη σε ψηλό ποτήρι. Δοκίμασε να τη φτιάξεις και εσύ και μην ξεχάσεις να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1/2 κιλό πεπόνι χωρίς σπόρια
  • 250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το πεπόνι από τη φλούδα και τα σπόρια.

Βήμα 2

Στη συνέχεια πολτοποιώ στο μπλέντερ, προσθέτοντας το γιαούρτι, το μέλι και το χυμό λεμονιού.

Βήμα 3

Μεταφέρω το μείγμα είτε σε ειδικές θήκες για γρανίτες είτε σε ένα μεταλλικό δοχείο το οποίο καταψύχω για 4-5 ώρες.

Βήμα 4

Αν χρησιμοποιήσετε ειδικές θήκες για γρανίτες θα μπορέσετε πολύ εύκολα να ξεφορμάρετε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή