Γόπες λαδορίγανη μικρές

2015-09-02
Γόπες λαδορίγανη
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μαγείρεψε υπέροχες γόπες λαδορίγανη ακολουθώντας βήμα προς βήμα την πολύ απλή συνταγή για ψάρι που σου παραθέτω μέσα από την παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για μία γευστική πρόταση που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψει όληη οικογένεια όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη δική μου. Τα υλικά της συνταγής είναι απλά και οικονομικά και το μόνο που θα χρειαστεί να προμηθευτείς είναι τα ψαράκια από τον ψαρά της γειτονιάς σου καθώς όλα τα υπόλοιπα είναι υλικά που κάθε νοικοκυρά διαθέτει στο ντουλάπι της. Το λεμονάκι με το χοντρό κόκκινο πιπέρι, το σκορδάκι και τη ρίγανη παντεύονται άψογα με τις γόπες και μας χαρίζουν το τέλειο πιάτο. Δοκίμασε το και στείλε μου τα σχόλια σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό γόπες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • χυμός 1 λεμονιού
  • ρίγανη
  • αλατι
  • χοντρό κόκκινο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού αφαιρέσουμε, είτε εμείς οι ίδιοι είτε ο ψαράς μας, από τα ψάρια μας τα κεφάλια και τα εντόσθια τους, συνεχίζουμε αφαιρώντας και τη ραχοκοκαλιά τους ξεκινώντας από τη βάση του κεφαλιού.

Βήμα 2

Αμέσως μετά πλένουμε και αλατίζουμε πολύ καλά τα ψάρια μας.

Βήμα 3

Τα τοποθετούμε σε σειρά μέσα σε ένα πυρέξ και από πάνω προσθέτουμε το σκορδάκι ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, τους κόκους πιπεριού και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.

Βήμα 4

Τέλος ψήνουμε τα ψάρια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή