Εύκολα κρουασάν σοκολάτας με έτοιμη σφολιάτα

2015-10-30
krouasan-sokolatas-me-etoimh-sfoliata
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 45m

Τα αγαπημένα σε όλους κρουασάν τώρα στο σπίτι μας και φτιαγμένα από εμάς. Πρόκειται για κρουασάν σοκολάτας με έτοιμη σφολιάτα γρήγορα και νόστιμα που σίγουρα θα τους ξετρελάνουν όλους αφού πρόκειται για το αγαπημένο σνακ ή πρωινό μικρών και μεγάλων. Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που δεν θα σας παιδέψει καθόλου στη προετοιμασία της. Η σφολιάτα σε συνδυασμό με την κουβερτούρα, τα φουντούκια, το γάλα εβαπορέ, η μαργαρίνη, το αμύγδαλο και την άχνη ζαχαρη δίνει ένα αποτέλεσμα εξαιρετικό που σίγουρα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα κρουασάν φούρνου. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 1 πακέτο έτοιμα φύλλα σφολιάτας
  • 1 κρόκος αυγού
  • φιλέ αμυγδάλου ελαφρά καβουρδισμένο στο γκριλ
  • ζάχαρη άχνη
  • Για τη γέμιση:
  • 200 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
  • 100 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιωμένη μαργαρίνη
  • ½ φλιτζάνι καλοτριμμένα φουντούκια

Διαδικασία

Βήμα 1

Γέμιση: Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε την κουβερτούρα, την ανακατεύω καλά, μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζω από τη φωτιά, την αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά και αφού κρυώσει προσθέτω την σκόνη φουντουκιών, το γάλα, τη μαργαρίνη και ανακατεύω τό μίγμα μέχρι να γίνει χλιαρό και να δέσει λίγο.

Βήμα 2

Μόλις η γέμιση είναι έτοιμη σε μία επιφάνεια στρώνω τα φύλλα σφολιάτας και τα κόβω 6 τρίγωνα κομμάτια το καθένα.

Βήμα 3

Σε κάθε τρίγωνο βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά γέμισης και τυλίγουμε τη σφολιάτα με τη άκτη του τριγώνου για να πάρει το σχήμα του κρουασάν.

Βήμα 4

Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε τα κρουασάν αραιά γιατί η σφολιάτα φουσκώνει πολύ, τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου.

Βήμα 5

Τέλος μόλις είναι έτοιμα τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.


 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή