Εύκολα σπιτικά ντόνατς γεμιστά με σοκολάτα μερέντα στο φούρνο

2015-11-20
Εύκολα σπιτικά ντόνατς γεμιστά με σοκολάτα μερέντα στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Αγαπητές μου φίλες, καλησπέρα. Σήμερα, θα δοκιμάσουμε μια συνταγή που κάνει πάταγο εδώ και χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελεί το γεύμα των Αμερικανών σε κάθε στιγμή της ημέρας, καθώς το λατρεύουν. Μιλάω για τα donuts (ντόνατς), αυτή την απίθανη λιχουδιά, που αλίμονο σε ποιόν δεν αρέσει. Η συνταγή που προτείνουμε σήμερα, να τα κάνουμε δηλαδή στο φούρνου, θα μας δώσει ακόμα πιο υπέροχα αποτελέσματα, καθώς το ντονατς θα έχει γίνει ένα αφράτο ψωμάκι, ενώ η γέμιση θα καραδοκέι στο εσωτερικό του, μέχρι την στιγμή που θα το δαγκώσουμε και θα επιτεθεί στον ουρανίσκο μας. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

 

Υλικά

  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 βανίλια
  • 1 κύβο μαγιά
  • 250 ml γάλα χλιαρό
  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ βούτυρο
  • λίγο πρέζα αλάτι
  • μερέντα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά τοποθετούμε τη μερέντα στο ψυγείο και την αφήνουμε για 3-4 ώρες να παγώσει.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη μαγία με το γάλα και προσθέτουμε το αλέυρι, τον κρόκο αυγού, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και τα ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία απαλή ζύμη και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.

Βήμα 3

Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο, με ένα κουπ πατ στρογγυλό, την κόβουμε σε κύκλους, τοποθετώντας στο κέντρο μία κουταλιά μερέντα και σκπάζοντας με έναν άλλο κύκλο από πάνω.

Βήμα 4

Κόβουμε τα περισσεύματα, και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν.

Βήμα 5

Τέλος λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε τα ντόνατς στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς και ψήνουμε για 12- 15 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο αλέιφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή