Εύκολες φλωρεντίνες γλυκό με σοκολάτα και αμύγδαλο

2016-01-05
Φλωρεντίνες με σοκολάτα
  • Σερβίρεις : 20-25
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 45m

Αγαπημένες μου φίλες μέσα από την παρακάτω σελίδα θα σας παρουσιάσω μία υπέροχη συνταγή για λαχταριστές φλωρεντίνες με σοκολάτα, μία πεντανόστιμη πρόταση, ιδανική για κάθε περίσταση και κάθε εποχή είτε είναι γιορτές είτε έχετε στα σκαριά κάποιο κάλεσμα είτε τίποτα από τα παραπάνω. Σε κάθε περίσταση να είστε σίγουρες ότι όλοι θα ξετρελαθούν με τη νοστιμιά τους. Τόσο τα υλικά μας που είναι ιδιαίτερα οικονομικά όσο και η διαδικασία εκτέλεσης που είναι πολύ απλή θα σας λύσουν τα χέρια για αυτό μη χάνετε στιγμή ξεκινήστε να φτιάχνεται και εσείς φλωρεντίνες βουτηγμένες σε σοκολάτα, μία έξτρα πινελιά που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν και φυσικά μην ξεχάσετε να μου στείλετε τα σχόλια και τις εντυπώσεις σας μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρείτε κάτω κάτω στη σελίδα που ακολουθεί.

 

Υλικά

  • 150 γραμ. αμύγδαλα φιλέ
  • 150 γραμ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα λιώνουμε το βούτυρο, με τη ζάχαρη και το μέλι σε ένα κατσαρολάκι αφήνοντας τα να πάρουν μία γερή βράση αναμειγνύοντας με μία σπάτουλα διαρκώς.

Βήμα 2

Αφού το μείγμα μας σκουρύνει και γίνει μία δεμένη καραμέλα τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αμύγδαλα.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά με αργές κινήσεις και με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα ποσότητα το μείγμα και το τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα σε απόσταση μερικών εκατοστών μεταξύ της κάθε κουταλιάς.

Βήμα 4

Σε αυτό το σημείο είτε αφήνουμε τις φλωρεντίνες μας να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν όνες τους είτε μπορούμε να τοποθετήσουμε το ταψί μας σε προθερμασμένο φούρνο για λίγα λεπτά ίσα ίσα για να τις βοηθήσουμε να ξεραθούν και βγάζοντας τες να κρυώσουν αμέσως.

Βήμα 5

Αφού λοιπόν κρυώσουν και σταθεροποιηθούν λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το ελαιόλαδο σε μπέν μαρί και εμβαπτίζουμε τις φλωρεντίνες στο μείγμα αυτό έτσι ώστε να καλυφθεί η μισή επιφάνεια τους.

Βήμα 6

Τέλος τοποθετώ τις φλωρεντίνες επάνω σε μία σχάρα προκειμένου να κρυώσει ομοιόμορφα και σωστά η σοκολάτα και είναι έτοιμες για φάγωμα!

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή