Εύκολη μαρμελάδα εσπεριδοειδών με μπαχαρικά

2015-09-06
Μαρμελάδα εσπεριδοειδών με μπαχαρικά
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:35 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Φτιάξε την πιο νόστιμη μαρμελάδα εσπεριδοειδών με μπαχαρικά, ακολουθώντας κατά γράμμα τη συνταγή για μαρμελάδα που σου παρουσιάζω μέσα από τη σελίδα παρακάτω. Τα εσπεριδοειδή είναι τα αγαπημένα μου φρούτα καθώς είναι τόσο ζουμερά και αρωματικά που με ξετρελαίνουν για αυτό και θέλω με κάθε τρόπο να κρατάω αυτά τους τα αρώματα κλεισμένα σε βαζάκια για όλο το χρόνο. Έτσι κάπως δημιούργησα την παρακάτω μαρμελάδα, την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκέτη αλείφοντας την στο ψωμί σου ή ακόμη και σε τάρτες, γλυκά ή κέϊκ. Τα ιδιαίτερα αρώματα της κανέλας καθώς και του αστεροειδή γλυκάνισου απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα της μαρμελάδας. Μη χάνεις στιγμή, δοκίμασε να φτιάξεις και εσύ την σπιτική αυτή μαρμελαδίτσα και στείλε μου τυχόν απορίες και σχόλια στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 8 πορτοκάλια χωρίς κουκούτσια μόνο την ψίχα
  • 6 μανταρίνια χωρίς κουκούτσια μόνο την ψίχα
  • 2 λεμόνια χωρίς κουκούτσια μόνο την ψίχα
  • χυμός 1 λεμονιού
  • φλούδα από 2 πορτοκάλια
  • φλούδα από 2 μανταρίνια
  • φλούδα από 2 λεμόνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ψιλοκόβουμε τη σάρκα των εσπεριδοειδών και τη σιγοβράζουμε μαζί με το νερό μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Παράλληλα σε άλλο κατσαρολάκι σιγοβράζουμε τις φλούδες των εσπεριδοειδών αλλάζοντας το νερό 4 φορές κάθε 5 λεπτά βρασίματος.

Βήμα 3

Στη συνέχεια σουρώνουμε και ψιλοκόβουμε τις φλούδες σε σχήμα μπαστουνιού.

Βήμα 4

Σε μία καινούργια κατσαρόλα προσθέτω την βρασμένη σάρκα των εσπεριδοειδών μαζί με λίγο από το νερό τους, τις ψιλοκομμένες φλούδες, τη ζάχαρη, την κανέλα και τον γλυκάνισο, αφήνοντας όλα τα υλικά μου να σιγοβράσουν μέχρι να δημιουργηθεί μία δεμένη μαρμελάδα.

Βήμα 5

5 λεπτά πριν αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτω και το χυμό λεμονιού.

Βήμα 6

Τέλος αφαιρώ τα μπαχαρικά από το μείγμα μου και μοιράζω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία αναποδογυρίζω σφραγισμένα μέχρι να κρυώσουν.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή