Εύκολη τούρτα Ferrero Rocher

2015-12-28
Τούρτα Ferrero Rocher
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Πλησιάζουν μήπως οι γιορτές των Χριστουγέννων, τα γενέθλια κάποιου πολύ αγαπημένου προσώπου ή του παιδιού σας ή ακόμα ακόμα μήπως έχετε κάποιο κάλεσμα στο σπίτι για φίλους και θέλετε να τους ευχαριστήσετε με τον καλύτερο και πιο γλυκό τρόπο; Μην ανησυχείτε φίλες μου σας έχω την ιδανική λύση, μία υπέροχη πρόταση για να φτιάξετε την πιο λαχταριστή τούρτα Ferrero Rocher που υπάρχει. Η διαδικασία εκτέλεσης είναι εύκολη ενώ η μόνη δυσκολία που ίσως αντιμετωπίσετε βρίσκεται στο παντεσπάνι και στο πως θα το κόψετε σε δύο φέτες του 1 εκατοστού. Με λίγη προσοχή, αργές κινήσεις και υπομονή όμως θα τα καταφέρετε μια χαρά. Από εκεί και πέρα η κρέμα Ferrero Rocher για τη γέμιση είναι πανεύκολη ως προς τη δημιουργία της, το σιρόπι με το οποίο θα σιροπιάσετε το παντεσπάνι επίσης και φυσικά το στόλισμα είναι το πιο εύκολο και ευχάριστο κομμάτι της όλης διαδικασίας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Υλικά

  • Για το σιρόπι:
  • 150 γραμ. νερό
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίος καφές
  • λίγες σταγόνες κονιάκ
  • Για το παντεσπάνι:
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 3 αυγά
  • 50 γραμ. αλεύρι
  • 60 γραμ. ζάχαρη
  • 60 γραμ. φουντούκια τριμμένα
  • 25 γραμ. κακάο
  • Για τη γέμιση Ferrero Rocher:
  • 5 σοκολατάκια Ferrero Rocher
  • 100 γραμ. μερέντα
  • 2 σοκοφρέτες
  • 300 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γραμ. κρέμα γαλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1 1/2 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
  • Για την επικάλυψη:
  • 120 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • σοκολατάκια Ferero Rocher
  • Φουντούκια τριμμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Θα ξεκινήσουμε από το παντεσπάνι χτυπώντας πρώτα τα φουντούκια στο multi ενώ στη συνέχεια χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά πρώτα μέχρι να αφρατέψουν και αμέσως μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά συν την πούδρα φουντουκιού που φτιάξαμε στο multi, αργά αργά και μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε το μείγμα από τον κάδο σε ένα τσέρκι 24 εκ. στρωμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά.

Βήμα 3

Ξεφορμάρουμε, αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και συνεχίζουμε με την κρέμα μας.

Βήμα 4

Σε αυτό το σημείο θα φτιάξουμε 3 μείγματα τα οποία και θα αναμείξουμε μεταξύ τους.

Βήμα 5

Πρώτο μείγμα είναι αυτό που θα δημιουργηθεί αφού χτυπήσουμε τα σοκολατάκια στο μίξερ.

Βήμα 6

Δεύτερο μείγμα είναι αυτό που θα δημιουργηθεί αφού χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν και να ομοιογενοποιηθούν.

Βήμα 7

Τρίτο μείγμα είναι αυτό που θα δημιουργηθεί αφού λιώσουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και την αφήσουμε και για λίγο να κρυώσει.

Βήμα 8

Αναμειγνύουμε λοιπόν τα τρία αυτά μείγματα σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ προσθέτοντας και το βούτυρο.

Βήμα 9

Τέλος ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το σιρόπι αφήνοντας το νερό με τη ζάχαρη να πάρουν μία βράση σε ένα κατσαρολάκι πριν προσθέσουμε τον στιγμιαίο καφέ και το κονιάκ.

Βήμα 10

Τώρα είναι η στιγμή του στησίματος όπου αρχικά κόβουμε το παντεσπάνι με προσοχή σε δύο φέτες 1 εκατοστού περίπου και τα σιροπιάζουμε με ένα πινέλο ελαφρώς.

Βήμα 11

Τοποθετούμε σε ένα δίσκο τη μία φέτα παντεσπάνι από πάνω απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας την οποία στη συνέχεια πασπαλίζουμε με θρυματισμένες σοκοφρέτες.

Βήμα 12

Από πάνω τοποθετούμε και τη δεύτερη φέτα παντεσπάνι, απλώνοντας την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας τόσο από πάνω όσο και στα πλαϊνά γύρω γύρω.

Βήμα 13

Αφήνουμε την τούρτα για λίγη ώρα στην κατάψυξη να στερεοποιηθεί και αφού την βγάλουμε καλύπτουμε τα πλαϊνά με ψιλοκομμένα φουντούκια.

Βήμα 14

Παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος σε μπέν μαρί και περιχύνουμε με το μείγμα την τούρτα μας έτσι ώστε να μην τρέξει στα πλαϊνά.

Βήμα 15

Στολίζουμε με σοκολατάκαι Ferrero Rocher και αφού κρυώσει λιγάκι στο ψυεγίο θα είμαστε έτοιμοι να τη σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή