Εύκολο γιαουρτλού κοτόπουλο

2015-11-16
giaoyrtlou-kotopoulou
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 13m
  • Έτοιμη σε : 28m

Καλησπέρα αγαπημένες μου. Ελπίζω να είστε όλες καλά σήμερα, με χαμόγελο. Για την σημερινή μας συνάντηση έχω να προτείνω μια παραδοσιακή, πολυαγαπημένη, αθάνατη που λέμε συνταγή, γεμάτη Ιστορία. Κρύβει μέσα της την Ιστορία μια τεράστιας κουζίνας, της ανατολίτικης ευρύτερα, και της οθωμανικής πιο συγκεκριμένα. Αναφέρομαι λοιπόν, φίλες μου στο γιαουρτλού, το οποίο θα κάνουμε σήμερα με κοτόπουλο. Είναι ομολογουμένως ένα αγαπημένο φαγητό, πεντανόστιμο, εύκολο και αρκετά οικονομικό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και πράσινη πιπεριά, πάπρικα και ντομάτα λιαστή, φέρνοντας την Ανατολή ακόμα πιο κοντά. Γενικότερα, μπορεί να είναι ένα φαγητό αποτελούμενο από γεύσεις με τις οποίες να μην νιώθετε κοντά, έτσι έλεγα και γω όμως. Αφήστε τους ενδοιασμούς και δοκιμάστε ένα από τα καλύτερα φαγητά που θα φάτε. Κάντε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ένα πολύ γευστικό δώρο. Καλή σας όρεξη φίλες μου!

 

Υλικά

  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
  • 2 μέτριες φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
  • 800 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ούζο
  • 1½ κουτ. σούπας ανάμεικτες πάπρικες
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε τις πάπρικες, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε τα υλικά, ρίχνουμε το κοτόπουλο, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα τηγάνι, το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του, ρίχνουμε αλάτι, το σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου μέχριο να παρουν χρώμα όλες οι πλευρές του, προσθέτουμε το ούζο μετά από λίγα λεπτά τη ντομάτα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4

Τέλος κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τα σκόρδα, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε απαλά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και συνοδεύουμε με πιτούλες.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή