Εύκολο τσουρέκι με φαρίνα τέλειο για το Πάσχα με λίγα υλικά

2015-03-28
Τσουρέκι με φαρίνα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 45m

Για να φτιάξεις ένα αφράτο, μυρωδάτο και ζουμερό τσουρέκι ώστε να σου χτυπούν και οι γείτονες από την μυρωδιά την πόρτα. Ένα εύκολο τσουρέκι με φαρίνα τέλειο για το Πάσχα με λίγα υλικά που μπορεί να σου λύσει όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετλωπιζες προηγουμένως, αν το το παραδοσιακό τσουρέκι δεν φούσκωνε όσο θα ήθελες. Μια νόστιμη πρόταση με τα κλασικά υλικά που αποτελούν τη βάση για κάθε συνταγή για τσουρέκι και όντας όμως μαστιχωτό, το τσουρέκι αυτό με τα λίγα υλικά είναι μια απλή και γευτικότατη πρόταση την οποία σου συνιστώ να την δοκιμάσεις και να μοιραστείς μαζί μας τις εντυπώσεις σου και τις παρατηρήσεις σου.

Υλικά

  • 500γρ. φαρίνα
  • 2 αυγά
  • 1.5 ποτήρι ζάχαρη
  • 250γρ. μαργαρίνη
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • 1 κ.γ. μαστίχα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπώλ, χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά, ώσπου να κάνουν μια μαρέγκα.

Βήμα 2

Ύστερα, ρίχνουμε το γιαούρτι, την φαρίνα, το μαχλέπι, την μαστίχα και το νερό μέσα στο ίδιο μπώλ και ανακατεύουμε για ένα 5λεπτο.

Βήμα 3

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και το ψήνουμε στου 180 βαθμούς.

Βήμα 4

Σε 30 λεπτά, το τσουρέκι είναι έτοιμο για κατανάλωση!

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή