Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα πλεξούδα

2015-12-12
zamponotyropita-me-sfoliata-plexouda
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 23m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:13 h

Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους αγαπημένη ζαμπονοτυρόπιτα που την φτιάχνουμε με σφολιάτα πλεξούδα και που είναι ιδανική για πρωϊνό αλλά και για να στολίσει ένα κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι. Η συγκεκριμένη συνταγή εκτός από την υπέροχη γέυση έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό που την κάνει ιδιαιτερη. Αυτό είναι ότι έχει σχήμα πλεξούδας. Η σφολιάτα σε συνδυασμό με το ζαμπόν, το τυρί γκούντα, το μπέικον και την κρέμα γάλακτος δίνουν ένα αποτέλεσμα ξεχωριστό που σίγουρα θα ξετρελάνει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν την δοκιμάσετε, κάντε τον κόπο και πείτε μου πως σας φάνηκε γράφοντας τις εντυπώσεις σας στην περιοχή που βρίσκονται τα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • 10 φέτες μπέικον
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 15 φέτες γκούντα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κόβουμε σε κύβους το τυρί, το ζαμπόν, το μπέικον, τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος, το μισό χτυπημένο αυγό κια ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί, απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και περιχύνουμε με τη μισή γέμιση από πάνω.

Βήμα 3

Στη συνέχεια κόβουμε 8-10 περίπου λωρίδες το άλλο φύλλο σφολιάτας δεξία και αριστερά από το φύλλο σφολιάτας που έχουμε ήδη απλώμένο, ενώνουμε τις π΄ρωτες λωρίδες σε σχήμα οβάλ δαχτυλιδιού και αρχίζουμε και ενώνουμε τις λωρίδες μέχρι να κλέισει το μίγμα.

Βήμα 4

Τέλος αλέιφουμε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό που έχει περισέψει την πίτα, την τοποθετούμε στο φούρνο στους 160-180 βαθμούς και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή