Κέφαλος με πατάτες στο φούρνο

2015-09-20
Κέφαλος με πατάτες στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια από τις νοστιμότερες συνταγές με ψάρι που σου έχουμε προτείνει είναι ο κέφαλος με πατάτες στο φούρνο. Εάν ετοιμάζεις ένα τραπέζι για φίλους ή την οικογένεια αυτό το πιάτο είναι ότι πρέπει για την περίσταση. Πρόκειται για μία εύκολη και οικονομική θα έλεγα συνταγή για την οποία θα χρειαστεί να προσθέσεις όλα μαζί τα υλικά σου στη γάστρα ή στο ταψί ανάλογα με το τι σκεύος προτιμάς να χρησιμοποιήσεις, και να αφήσεις το ψάρι με τις πατατούλες να ψηθούν στο χυμό λεμονιού μαζί με το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά για περίπου 45 λεπτά της ώρας. Σου συνιστώ να σερβίρεις το φαγητό σου με ένα καλό λευκό κρασί και με μια δροσιστική σαλάτα με λαχανικά και περιμένω τις εντυπώσεις και τις παρατηρήσεις σου στον χώρο που έχει διαμορφωθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό κέφαλος
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • χυμό και ξύσμα 2 λεμονιών
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε καλά το ψάρι από τα λέπια και τα εντόσθια του.

Βήμα 2

Αλατίζουμε και το αφήνουμε για μερικά λεπτά να τραβήξει τη νοστιμιά από το αλάτι.

Βήμα 3

Στη συνέχεια λαδώνουμε καλά το ψάρι μας και το τοποθετούμε στη γάστρα ή στο ταψί μας.

Βήμα 4

Τριγύρω προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, καθώς και τη ρίγανη.

Βήμα 5

Ανακατεύω με τα χέρια μου τις πατάτες ώστε να λαδωθούν και καρυκευτούν καλά και ψήνουμε το φαγητό μας σκεπασμένο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 6

Εάν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι στη γάστρα μας για τις πατάτες.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή