Κέφαλος πλακί γιαχνί

2015-08-01
Κέφαλος πλακί
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μέσα από τη σελίδα παρακάτω σου παρουσιάζω την αγαπημένη μου καλοκαιρινή συνταγή με ψάρι που θα σε βοηθήσει να μάθεις πως γίνεται ο πιο νόστιμος κέφαλος πλακί γιαχνί στην κατσαρόλα. Ντοματούλα, κρεμμυδάκι, φρέσκο ψαράκι από τον ψαρά της γειτονιάς σου και μερικά μυρωδικά σε οδηγούν στο τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα εύκολη καλοκαιρινή συνταγή που συνοδεύεται ιδανικά από το αγαπημένο σου λευκό κρασί και μια νόστιμη δροσερή σαλάτα. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσεις και να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

 

Υλικά

  • 1 κιλό κέφαλος
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • λίγη ρίγανη (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε αρχικά τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αφού αλατοπιπερώσουμε προσθέτουμε τη ρίγανη μαζί με τις τριμμένες ντομάτες και το ψάρι ρίχνοντας και το ανάλογο νερό μαζί με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βήμα 3

Σκεπάζουμε, σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα και σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή