Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μπέικον χωρίς αυγά

2015-11-23
karmponara-me-krema-galaktos-kai-mpeikon
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Καλησπέρα σας φίλες μου. Ελπίζω να είστε όλες καλά, με υγεία και χαμόγελα. Σήμερα, θα δούμε μια παραλλαγή της πιο διαχρονικής συνταγής για μακαρόνια στην ιστορία της ιταλικής κουζίνας, που θεωρώ πως την λατρεύουν όλοι στην χώρα μας. Θα φτιάξουμε, λοιπόν, καρμπονάρα στην ελληνική εκδοχή της. Η αυθεντική συνταγή, έχει ως κύριο συστατικό το αυγό, ενώ εμείς παραλλάξαμε την συνταγή, φτιάχνοντας την καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος. Ως Ελληνίδες και καλές νοικοκυρές, αυ΄τη τη φορά υιοθετούμε την ελληνική ‘πατέντα’’, προσθέτοντας μπέικον, ή εσείς όποιο αλλαντικό προτιμάτε. Σίγουρα το έχετε φτιάξει και φάει πολλές φορές το πιάτο αυτό, γνωρίζεται επομένως την ποιότητά του, τις γεύσεις του, τα αρώματά του. Χαρίστε τα ξανά στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή σας όρεξη φίλες μου!

 

Υλικά

  • ½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι νο 6
  • 1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά 15 %
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 125 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη για σερβίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα τηγάνι βάζουμε το μπέικον, το σοτάρουμε και μόλις γίνει τραγανό το βάζουμε σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση, μία κουταλιά κοφτή αλάτι, περιμένουμε να βράσει το νερό σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά και τα σουρώνουμε.

Βήμα 3

Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνουμε βούτυρο, λάδι, τα ζεσταίνουμε, βάζουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Τέλος ψιλοκόβουμε το μπείκον, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή