Καρυδόπιτα Θεσσαλίας εύκολη με λίγα αυγά και γαλέτα

2015-04-05
Καρυδόπιτα Θεσσαλίας εύκολη με λίγα αυγά και γαλέτα
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Ακόμα μια παραδοσιακή και χωριάτικη συνταγή για να φτιάξεις την καρυδόπιτα Θεσσαλίας εύκολη με λίγα αυγά και γαλέτα θα βρεις παρακάτω. Είναι μια από τις αρκετές συνταγές για καρυδόπιτα που θα βρεις στον ιστότοπο μας και αυτή μας έρχεται από την Λάρισα και διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες καθώς περιέχει σταφίδες, γαλέτα, μπέικιν πάουντερ και σχετικά λίγα αυγά σε σχέση με τις υπόλοιπες χωριάτικες προτάσεις για την καρυδόπιτα. Το σιρόπι στο τέλος δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά και το αποτέλεσμα είναι δοκιμασμένο και πολύ νόστιμο. Είναι μια σχετικά πιο ελαφριά εκδοχή της αγαπημένης μας πίτας και σου προτείνω να την φτιάξεις και να μας στείλεις τα σχόλια σου και τις εντυπώσεις σου στον αντίστοιχο χώρο κάτω από το τέλος της περιγραφής της συνταγής.

Υλικά

  • 4 φλιτζάνες τσαγιού αλεύρι
  • 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνα καρύδια κοπανισμένα
  • 1 φλιτζάνα σταφίδα ξανθιά
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 3 κουταλιές του τσαγιού μπαίκιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλιάς μικρής κανέλα
  • μισή κουταλιά μικρή αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 αυγά
  • λίγα γαρύφαλλα
  • μία κουταλιά σούπας γαλέτα
  • Για το σιρόπι:
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 1 βανίλια

Διαδικασία

Βήμα 1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη μπαίκιν πάουντερ και το αλάτι σε λεκάνη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, την κανέλα, τις σταφίδες και τα καρύδια.

Βήμα 3

Χτυπάμε σε άλλη λεκάνη τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα και τ' ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Γυρίζουμε το μίγμα αυτό στο μίγμα της πρώτης λεκάνης, προσθέτουμε και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε όλα μαζί καλά, να γίνουν ένα μίγμα.

Βήμα 5

Βουτυρώνουμε τη φόρμα, την πασπαλίζουμε με λίγη γαλέτα.

Βήμα 6

Ρίχνουμε το μίγμα, το στρώνουμε, φουρνίζουμε το ταψί και ψήνουμε την καρυδόπιτά μας σε θερμοκρασία 200 βαθμών, για 50 λεπτά.

Βήμα 7

Αφήνουμε να κρυώσει και σιρωπιάζουμε με σιρόπι ζεστό που στο μεταξύ ετοιμάζουμε με ζάχαρη και νερό, προσθέτοντας στο τέλος το κονιάκ και τη βανίλια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή