Καταϊφι εύκολο γλυκό γεμιστό με σιρόπι

2015-02-01
Καταϊφι εύκολο γλυκό γεμιστό με σιρόπι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου παρουσιάζω μια συνταγή για καταϊφι εύκολο γλυκό γεμιστό με σιρόπι που μας έρχεται από την Κωνσταντινούπολη και είναι η κλασική πολίτικη εκδοχή για το καταϊφι. Απλά υλικά, με απλή γέμιση με αμύγδαλα (που μπορείς να την αντικαταστήσεις και να δοκιμάσεις διάφορους ξηρούς καρπούς) και πλούσιο σιρόπι για το τέλειο γλυκό γευστικό αποτέλεσμα. Είναι σχετικά γρήγορη η εκτέλεση της και αν την δοκιμάσεις στείλε μου πως σου φάνηκε καθώς και τι παραλλαγές έκανες στην μαγειρική της συνταγής.

Υλικά

  • 1 κιλό καταΐφι
  • 400 γραμ. αμυγδαλόψιχα
  • 400 γραμ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 400 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Για το σιρόπι:
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Με τα δάχτυλά μας ανοίγουμε το καταΐφι για να ξεκολλήσει.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε κάτω το μισό καταΐφι, φροντίζοντας να έχει το ίδιο πάχος παντού.

Βήμα 3

Κοπανίζουμε καλά τα αμύγδαλα και μαζί με τη ζάχαρη τα περνάμε από χοντρό κόσκινο.

Βήμα 4

Βάζουμε την κοσκινισμένη αμυγδαλόψιχα στη λεκάνη και ρίχνουμε την ξυσμένη λεμονόφλουδα και την κανέλα.

Βήμα 5

Χτυπάμε τα αυγά, κρόκους και ασπράδια μαζί, τα ρίχνουμε στη λεκάνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βήμα 6

Το μίγμα αυτό το στρώνουμε πάνω στο καταΐφι που βάλαμε στο ταψί, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο καταΐφι και περιχύνουμε με το βούτυρο ζεματισμένο.

Βήμα 7

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε 45 λεπτά της ώρας.

Βήμα 8

Ώσπου να ψηθεί, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βήμα 9

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό 5 λεπτά και μόλις κρυώσει λίγο το καταΐφι το ποτίζουμε με το σιρόπι.

Βήμα 10

Σκεπάζουμε το ταψί, αφήνουμε μία μέρα να απορροφηθεί το σιρόπι και κατόπιν το κόβουμε κομμάτια.

 

Δοκίμασες το εύκολο γλυκό καταϊφι; Πες μας τη γνώμη σου παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή