Καταϊφι κλασικό επαγγελματικό

2015-05-06
Καταϊφι κλασικό επαγγελματικό
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Η επαγγελματική συνταγή για καταϊφι που σου στέλνω παρακάτω είναι από τις νοστιμότερες προτάσεις για καταϊφι που σου έχουμε κάνει εδώ στην ιστοσελίδα μας καθώς βασίζεται σε μια νοστιμότατη γέμιση με αμύγδαλα στην οποία ενώνουμε με το καταϊφι και ψήνουμε στο φούρνο. Στο τέλος για να απογειώσουμε την γεύση ρίχνουμε και το σιροπάκι από πάνω πετυχαίνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να τα φτιάξεις και να τα δοκιμάσεις και ότι απορία ή διευκρίνιση χρειαστείς παραμένω στη διάθεση σου για να στα επιλύσω στον χώρο που βρίσκονται τα σχόλια στο κάτω μέρος της συνταγής κάτω ακριβώς από τα βήματα.

Υλικά

  • 1 κιλό καταΐφι
  • 400 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κιλά ζάχαρη για το σιρόπι
  • χυμός ενός λεμονιού
  • λίγο ανθόνερο
  • Για τη γέμιση:
  • 150 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (όχι γεμάτο)
  • μισό κιλό αμυγδαλόψιχα
  • ασπρισμένη και περασμένη στη μηχανή και λίγα πικραμύγδαλα (περασμένα και αυτά από τη μηχανή)

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το φρέσκο βούτυρο με τους κρόκους και τη ζάχαρη και ρίχνουμε μετά τα αμύγδαλα.

Βήμα 2

Στρώνουμε λίγο καταΐφι σε φλιτζάνι του τσαγιού και βάζουμε μέσα μία κουταλιά από τη γέμιση.

Βήμα 3

Το τυλίγουμε και το βάζουμε στο ταψί.

Βήμα 4

Συνεχίζουμε έτσι, ώσπου να τελειώσουν καταΐφι και γέμιση.

Βήμα 5

Λιώνουμε το βούτυρο στη φωτιά (χωρίς να το αφήσουμε να κάψει) και ρίχνουμε από μία κουταλιά της σούπας σε κάθε κομμάτι.

Βήμα 6

Τα ραντίζουμε με λίγο νερό και τα βάζουμε στο φούρνο.

Βήμα 7

Όταν ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι και τα περιχύνουμε. (Το καταΐφι να είναι κρύο, το ανθόνερο το βάζουμε στο σιρόπι).

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή