Κεικ λαδιού με πορτοκάλι και κανέλα απλό

2015-04-15
Κεικ λαδιού με πορτοκάλι και κανέλα απλό
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Σου στέλνω μια φανταστική πρόταση για να δοκιμάσεις το κέικ λαδιού με πορτοκάλι και κανέλα απλό όπως το φτιάχνει η μητέρα μου στο σπίτι και είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές για πρωινό γεύμα. Είναι μια από τις πιο απλές συνταγές για κέικ που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας καθώς είναι ένα απλό κέικ λαδιού του οποίου η γεύση δένει και απογειώνεται με την προσθήκη της κανέλας και του πορτοκαλιού και δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα το οποίο και σου προτείνω να δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου. Μπορείς επίσης να το καταναλώσεις σαν δεκατιανό ή σαν απογευματινό σνακ. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνα λάδι καλό
  • 1/2 φλιτζάνα γάλα
  • 1/2 φλιτζάνα χυμός πορτοκαλιού
  • 2 φλιτζάνες ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 750 γραμ. αλεύρι
  • 1 χαρτάκι μπαίκιν πάουντερ
  • 1 σωληνάκι βανίλια
  • λίγη σκόνη κανέλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε σε λεκάνη το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα, το γάλα, το πορτοκάλι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα αυγά, κρόκους και ασπράδια μαζί, ανακατεύουμε τη μπαίκιν με το αλεύρι και ρίχνουμε στο μίγμα μία φορά αλεύρι, μία φορά αυγά και χτυπάμε ώσπου να τελειώσουν.

Βήμα 3

Λαδώνουμε το ταψί, το πασπαλίζουμε με αλεύρι, αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 45 λεπτά.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή