Κεμπάπ χοιρινό στη σούβλα

2015-11-03
kempap-xoirino-sth-souvla
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 60m

Καλησπέρα φίλες μου. Ελπίζω να είστε όλες καλά. Η συνταγή για κεμπάπ που θα σας καταθέσω σήμερα, είναι έμπνευση από ένα φίλο, στο μέρος του οποίου τα κοψίδια, οι μεζέδες και ό,τι άλλο μπορεί να μπεί στη σούβλα, είναι καθημερινότητα. Έτσι λοιπόν, ο φίλος από τη Θεσσαλία, μου είχε κάνει γνωστό το κεμπάπ χοιρινού στη σούβλα. Αρχικά, χρειαζόμαστε μεγάλα κομμάτια χοιρινού, τα οποία αφού αλατίσουμε θα περάσουμε στη σούβλα. Αλείφουμε τη μαρινάδα, και αφήνουμε να σιγοψήνεται για 2,5-3 ώρες. Αφαιρούμε την λαδόκολλα που τοποθετήσαμε γύρω-γύρω μέχρι να φύγουν τα υγρά και να ξεροψηθεί. Το κεμπάπ μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με σαλάτα της προτίμησής μας και με παραδοσιακό λευκό κρασί από τον τόπο μας. Θα ξετρελάνετε όποιον το δοκιμάσει. Δοκιμάστε την άμεσα!

Υλικά

  • 3 κιλά κρέας χοιρινό
  • 4-5 κρεμμύδια ξερά
  • 4-5 ντομάτες
  • 1/2 κούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο
  • πιπέρι κόκκινο
  • κύμινο
  • βασιλικό ξερό
  • ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε το κρέας, τα κομμένα κρεμμύδια, τις κομμένες ντομάτες, τα πιπέρια, το αλάτι , το κύμινο, τον βασιλικό, τη ρίγανη, το λάδι, σκεπάζουμε το μπωλ με ένα καπάκι και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για ένα βράδυ.

Βήμα 2

Στη συνέχεια την επόμενη μέρα περνάμε από τη σούβλα 1 κομμάτι κρέας, 1 φέτα κρεμμύδι, 1 φέτα ντομάτας και συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Βήμα 3

Τέλος μόλις τελειώσει η διαδικασία αυτή, την τυλίγουμε με μία λαδόκολλα, τη δένουμε με σπάγκο καλά και τα τοποθετούμε στα κάρβουνα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή