Κιμαδόπιτα στριφτή με σουσάμι και χωρίς τυρί της γιαγιάς

2015-10-25
kimadopita-strifth
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Πρόκειται για μία πίτα πολύ νόστιμη και απολαυστική κιμαδόπιτα που σίγουρα όταν έχετε χρόνο πρέπει να τη φτιάξετε και να τη δοκιμάσετε. Το ιδιαίτερο της πίτας αυτής είναι το σχήμα της που είναι στριφτή και ότι στην γέμιση της δεν βάζουμε καθόλου τυρί. Το φύλλο για πίτες, ο μοσχαρίσιος κιμάς, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, χυμός ντομάτας, σε συνδυασμό με το μπαχάρι, τη δάφνη, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι σβησμένα με το λευκό κρασί δίνει ένα αποτελέσμα εξαιρετικό που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια φύλλο για πίτες
  • 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.σ. χυμός ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Σουσάμι λευκό και μαύρο για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ασπρίσει, ρίχνουμε τον κιμά, ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε με λευκό κρασί και μαγειρεύουμε το μίγμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το φύλλο δάφνης, την κανέλα, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι, περίμενουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να στεγνώσει ο κιμάς. Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από τη φωτιά, περιμένουμε να κρυώσει και αφαιρούμε το φύλλο δάφνης.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε, ανοίγουμε το φύλλο, το λαδώνουμε ελαφρά, ρίχνουμε λίγο από τη γέμιση στην άκρη του φύλλου κατα μήκος, τυλίγουμε το φύλλο σα ρολό, τοπθετούμε το πρώτο μπαστουνάκι στο ταψί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.

Βήμα 4

Τέλος ραντίζουμε με λίγο νερό και λάδι τα μπαστουνάκια, πασπαλίζουμε το σουσάμι, τοποθετούμε το ταψί στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 25-30 λετπά περίπου.


Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή