Κις λορέν τυριών με πιπεριές και έτοιμο φύλλο κουρού

2015-10-07
kis-loren-me-piperies
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Παρακάτω θα βρεις μια από τις νοστιότερες και πιο πλούσιες συνταγές για κις λορέν που σου έχουμε προτείνει αφού στη γέμιση της περιέχει κόκκινη, κίτρινη, πράσινη πιπεριά, αλαντικά και τυριά. Η συγκεκριμένη συνταγή φτιάχνεται με φύλλο κουρού και σε συνδυασμό με τη γέμιση της που αποτελέιται από 3 ειδών πιπεριές, ζαμπόν, τυριά που λιώνουν έμενταλ, ένταμ, γραβιέρα, τυρί κρέμα παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος και τα μυρωσικά δίνουν ένα αποτέλεσμα απολαυστικό. Λόγω των υλικών που περιέχει αποτέλει μία αλμυρή αμαρτιά, που και που όμως δεν βλάπτει και πραγματικά αξίζει να τη φτιάξετε και να τη δοκιμάσετε.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κουρού
  • 2 πράσα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 300γρ. ζαμπόν καπνιστό σε φέτες κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος light
  • 1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά έμενταλ, ένταμ, γραβιέρα – προτιμήστε light τυριά
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • Μαργαρίνη
  • λίγη τριμμένη παρμεζάνα
  • λίγη γαλέτα για την επικάλυψη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Αφού ξεπαγώσει η ζύμη κουρού, αλέιφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη, στρώνουμε το ένα φύλλο προσέχουμε να καλυφθού και τα τοιχώματα τ ταψιού, το αλείφουμε από πάνω με μαργαρίνη, τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι, στρώνουμε από πάνω και το δέυτερο φύλλο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και γιαυτό το φύλλο. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί, το στρώνουμε από πάνω, τοποθετούμε όσπρια αρκετά για να δημιουργηθεί βάρος, τοποθετούμε τη ζύμη στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για 10 λεπτά, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 3 λεπτά περίπου.

Βήμα 2

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε και χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο, το πιπερι, το μοσχοκάρυδο, το έμενταλ, το ένταμ, τη γραβιέρα, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε καλά.

Βήμα 3

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα φρέσκα και τα ξεράκρεμμύδια, τα σοτάρουμε, ρίχνουμε το πράσο και το αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου. Όταν περάσει ο χρόνος προσθέτουμε τις πιπεριές και περιμένουμε να μαλακώσουν.

Βήμα 4

Όταν το μίγμα με τα λαχανικά είναι έτοιμο το απλώνουμε πάνω από την τάρτα και περιχύνουμε μ το μίγμα των αυγών και των τυριών από πάνω.

Βήμα 5

Τέλος πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τη γαλέτα, τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 35-40 λεπτά περίπου.


Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή