Κολοκυθόπιτα γλυκιά νηστίσιμη με φύλλο (της Αργυρώς)

2015-04-14
Κολοκυθόπιτα γλυκιά νηστίσιμη με φύλλο (της Αργυρώς)
  • Σερβίρεις : 24
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:40 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 4:10 h

Μια συνταγή υπερπαραγωγή για να μαγειρέψεις την κολοκυθόπιτα γλυκιά νηστίσιμη με φύλλο (της Αργυρώς) θα βρεις παρακάτω στην οποία φτιάχνουμε χειροποίητο φύλλο ζύμης, το γεμίζουμε με την φανταστική γέμιση που φτιάχνουμε και το λούζουμε με το σιροπάκι. Η συνταγή αυτή είναι ξεχωριστή σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις για κολοκυθόπιτα που θα βρεις στον ιστότοπο μας καθώς εκτός αυτών που ανέφερα, η γέμιση περιέχει ένα συνδυασμό ξηρών καρπών τα οποία δένουν με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και γευστικά όταν ενώνονται με το σιρόπι και τα υπόλοιπα γλυκαντικά συστατικά που χρησιμοποιούμε, παράγουν ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα το οποίο σε προκαλώ να βρεις το χρόνο να φτιάξεις και να δοκιμάσεις και στο τέλος, να μου στείλεις τα σχόλια σου και τις εντυπώσεις σου στον σχετικό χώρο κάτω από το τελευταίο βήμα της συνταγής. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 3 κιλά κόκκινο κολοκύθι
  • 2 ποτήρια νερού καρύδια κοπανισμένα, μαζί με αμύγδαλα και φουντούκια
  • 1 ποτήρι νερού κοπανισμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλα
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • μισό ποτήρι νερού σουσάμι καβουρδισμένο
  • μισό ποτήρι νερού ζάχαρη
  • λίγο ανθόνερο
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • Για το φύλλο:
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • μία πρέζα αλάτι
  • αλεύρι όσο σηκώσει (1 κιλό περίπου)
  • Για το σιρόπι:
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά του φύλλου σε λεκανίτσα και αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί, τα ζυμώνουμε καλά, ωσότου είναι έτοιμα για να πλάθονται καλά τα φύλλα.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε το κολοκύθι.

Βήμα 3

Το τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού, ρίχνουμε το αλάτι και το αφήνουμε 2 ώρες ή και περισσότερο.

Βήμα 4

Ύστερα το στίβουμε καλά και το τοποθετούμε σε λεκάνη.

Βήμα 5

Βάζουμε σε άλλη λεκάνη τα καρύδια, αμύγδαλα και φουντούκια, το σουσάμι, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα κοπανισμένα, καθώς και τη φρυγανιά και τ΄ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 6

Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί Νο 34 ένα από τα φύλλα (επίσης λαδωμένο).

Βήμα 7

Απλώνουμε πάνω του σε ισόπαχη στρώση ένα μέρος από το μίγμα του κολοκυθιού, πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με λίγο από το μίγμα του καρυδιού, σκεπάζουμε με δεύτερο φύλλο, ξανά μέρος από τα μίγματα κολοκυθιού και καρυδιού και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσει η γέμιση και γίνει ένα αρκετά χοντρό στρώμα.

Βήμα 8

Τελειώνουμε με ένα χοντρό φύλλο, το αλείφουμε με λάδι και το χαράζουμε σε κομμάτια τετράγωνα ή σε σχήμα μπακλαβά, φτάνοντας το μαχαίρι μέχρι τον πάτο του ταψιού.

Βήμα 9

Βάζουμε ένα ολόκληρο γαρύφαλλο πάνω σε κάθε κομμάτι.

Βήμα 10

Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μιάμιση ώρα.

Βήμα 11

Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι, με 3 φλιτζάνια ζάχαρη, 3 φλιτζάνια νερό, και 1 φλούδα λεμονιού.

Βήμα 12

Όταν ψηθεί, βγάζουμε την πίτα από το φούρνο, τη ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο (αν υπάρχει) και την περιχύνουμε με το σιρόπι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(0 / 5)

0 5 0
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

0 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή