Κολοκυθόπιτα Λευκαδίτικη εύκολη γλυκιά με κίτρινη κολοκύθα και φύλλο

2015-04-20
Κολοκυθόπιτα Λευκαδίτικη εύκολη γλυκιά με κίτρινη κολοκύθα και φύλλο
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Η κολοκυθόπιτα Λευκαδίτικη εύκολη γλυκιά με κίτρινη κολοκύθα και φύλλο είναι μια από τις αγαπημένες μου προτάσεις για κολοκυθόπιτα καθώς είναι χορταστική και γευστική καθότι χωριάτικη. Περιέχει βούτυρο γάλακτος, φύλλο κρούστας το οποίο φυσικά και μπορούμε να το κάνουμε χειροποίητο και σε κάθε περίπτωση το πασπατεύουμε με ζάχαρη και κανέλα. Η συνταγή επίσης βασίζεται στην κίτρινη κολοκύθα και μέσα στην γέμιση προσθέτουμε σταφίδες, ρύζι και καρύδια. Σου συνιστώ να την δοκιμάσεις και να με ρωτήσεις ότι απορία μπορεί να έχεις στην εκτέλεση της, καθώς και να μοιραστείς μαζί μου τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • ενάμισι κιλό κολοκύθι γλυκό κίτρινο
  • 200 γραμ. ρύζι
  • 200 γραμ. ζάχαρη ή μέλι
  • 200 γραμ. καρύδια
  • 200 γραμ. σταφίδα ψιλή μαύρη
  • 100 γραμ. σουσάμι
  • 2 φακελάκια κανέλα
  • 200 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 8 φύλλα κρούστας (4 από πάνω και 4 από κάτω)
  • λίγη ζάχαρη ακόμα για πασπάλισμα των φύλλων

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξύνουμε στον τρίφτη το κολοκύθι μέσα σε λεκάνη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη ή το μέλι, τα καρύδια, τη σταφίδα, το σουσάμι, το ένα φακελάκι κανέλα, το ρύζι και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Βουτυρώνουμε το ταψί, στρώνουμε από κάτω 4 φύλλα, που το καθένα το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Βήμα 4

Στρώνουμε από πάνω τους το μίγμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα βουτυρωμένα και πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα.

Βήμα 5

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει.

Βήμα 6

Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε κομμάτια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή