Κομπόστα καρπούζι

2015-04-06
Κομπόστα καρπούζι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Μια εξαιρετικά απλή και νόστιμη συνταγή για κομπόστα καρπούζι θα βρεις παρακάτω στην σελίδα από αυτές που πειραματιζόμαστε και φτιάχνουμε το καλοκαίρι. Η συνταγή αυτή είναι αρκετά ιδιαίτερη και δεν έχει σχέση με τις κλασικές προτάσεις για κομπόστα που κυκλοφορούν καθώς περιέχει σαν βάση το καρπούζι στο οποίο αντί για κονιάκ βάζουμε λικέρ και εγώ προσθέτω και σταφίδες χωρίς κουκούτσια. Το γευστικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό και σου προτείνω να το δοκιμάσεις για να το επιβεβαιώσεις.

Υλικά

  • 1 μέτριο καρπούζι
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λικέρ
  • 1 τσαμπί σταφίδα Κορίνθου (χωρίς κουκούτσια)

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλέγουμε καρπούζι κόκκινο και γλυκό.

Βήμα 2

Αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους και κόβουμε το υπόλοιπο μικρά κομματάκια, όσο μία μικρή μπουκιά, μέσα σε γυάλινη σουπιέρα.

Βήμα 3

Κόβουμε τις ρόγες από τα σταφύλια, τις πλένουμε καλά και τις ανακατεύουμε με το κομμένο καρπούζι.

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, περιχύνουμε με το λικέρ και βάζουμε τη σουπιέρα στο ψυγείο.

Βήμα 5

Ύστερα από 2-3 ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Αν έφτιαξες την κομπόστα καρπούζι στείλε μας τα σχόλια σου καθώς και αν έκανες οποιαδήποτε προσθήκη ή παραλλαγή στην συνταγή.

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή