Κορμός γλυκό μωσαϊκό με κουβερτούρα, μπισκότα και αυγά

2015-10-15
kormos-me kouvertoura-kai-mpiskota
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Πρόκειται μια από τις καλύτερες συνταγές με κορμό μωσαϊκό που είναι από τα αγαπημένα γλυκά πάρα πολλών ανθρώπων λόγω της απλής γεύσης του αλλά και της συνήθως εύκολης παρασκευής του. Η συγκεκριμένη συνταγή για το γλυκό μας είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη καθώς είναι εμπλουτισμένη με κουβερτούρα και μπισκότα. Είναι μια απλούστατη εκδοχή του κορμού όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλη σου την φαντασία και να το διασκοσμήσεις κατάλληλα για την περίσταση που θα το σερβίρεις ή εναλλακτικά το φτιάχνεις και το σερβίρεις ως έχει. Καλή απόλαυση σε κάθε περίπτωση.

Υλικά

  • 3/4 κούπας άχνη ζάχαρη
  • 1/3 κούπας γάλα
  • 1/2 φλυτζάνι ελληνικού κονιάκ
  • 300 γρ κουβερτούρα λιωμένη
  • 250 γρ βούτυρο
  • 2 αυγά ή 4 κρόκους
  • 2 πακέτα μπισκότα
  • ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σε ελεύθερη ποσότητα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπωλ χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο ώστε να γίνουν κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών ή τα αυγά, την λιωμένη κουβερτούρα που δεν πρέπει να έιναι ζεστή και το μισό γάλα.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπωλ σπάμε τα μπισκότα, ρίχνουμε το κονιάκ και το γάλα και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το μίγμα με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Τοποθετούμε το μίγμα αυτό σε μία λαδόκολα το τυλιγουμε σε ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες περίπου.

Βήμα 4

Το κόβουμε σε φέτες και πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς της αρεσκεία μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή