Κορμός μωσαϊκό με χαλβά, σοκολάτα, φουντούκια, ταχίνι και μέλι νηστίσιμος του μπακάλη

2015-10-08
kormos-me-xalva-kai-sokolata
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Σε κάθε περίοδο νηστείας που διανύουμε, υπάρχουν κάποιες στερήσεις για εμάς που νηστεύουμε. Ωστόσο οι στερήσεις αυτές μας οδηγούν στο να δοκιμάζουμε και να φτιάχνουμε νέους γευστικούς συνδυασμούς που δεν είχαμε δοκιμάσει παλαιότερα. Μια από τις αγαπημένες μου και πιο ιδιαίτερες συνταγές για κορμό μωσαϊκό θα βρεις παρακάτω η οποία περιέχει χαλβά, σοκολάτα, φουντούκια, ταχίνι και μέλι και αν σου ακούγονται πολλά, δεν χρειάζεται να κάνεις παραπάνω από το να εμπιστευτείς την περιέργεια σου και να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή που σου υπόσχομαι πως θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Υλικά

  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 120 γρ ταχίνι
  • 150 γρ σταφίδα
  • 300 γρ βανίλια σε κομμάτια
  • 350 γρ κουβερτούρα
  • 150 γρ φουντούκια χοντροκομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τν κουβερτούρα και προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι, το κακάο και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Αφού κρυώσει το μίγμα τότε προσθέτουμε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με προσοχή για να μην διαλυθεί πολύ ο χαλβάς.

Βήμα 3

Τοποθετούμε το μίγμα σε μία φόρμα, το σκεπάζουμε καλά με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ανάλογα μέχρι να παγώσει.

Βήμα 4

Μπορούμε να το στολίσουμε στο σερβίρισμα με τριμμένα φουντούκια, σταφίδες και λίγο χαλβά τριμμένο.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή