Κοτόπιτα με πιπεριές, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος ζουμερή

2015-05-09
Κοτόπιτα με πιπεριές και μανιτάρια
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Υπέροχη κοτόπιτα με πιπεριές, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος ζουμερή είναι η συνταγή που σου προτείνω να φτιάξεις μέσα από τη σελίδα που ακολουθεί. Πρόκειται για ένα λαχταριστό πιάτο δίχως αμφιβολία, με πολύ πλούσια γεύση που σίγουρα θα λατρέψει όλη η οικογένεια καθώς είναι από τις πιο ζουμερές προτάσεις για κοτόπιτα που σου έχουμε προτείνει. Μπορείς φυσικά να επιχειρήσεις τη δική σου παραλλαγή προσθέτοντας στη γέμιση το υλικό της αρεσκείας σου. Είναι ιδανική πρόταση για κάθε εποχή του χρόνου και συνοδεύεται υπέροχα από το αγαπημένο σου κρασί. Περιμένω να μοιραστείς τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μαζί μου μέσα από τον αντίστοιχο χώρο στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 200 γραμ. φέτα
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμ. μανιτάρια
  • αλάτι-πιπέρι
  • μαϊντανός
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 8 φύλλα κρούστας

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά το κοτόπουλο και ύστερα το ξεψαχνίζουμε.

Βήμα 2

Σε τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές και τα μανιτάρια για να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε τα υλικά μας αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε τη φέτα με το μαϊντανό.

Βήμα 5

Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα 4 φύλλα κρούστας λαδώνοντάς τα και ενδιάμεσα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της γέμισής μας.

Βήμα 6

Καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα 4 φύλλα λαδώνουεμ αντίστοιχα, χαράσουμε την πίτα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή