Κοτόπιτα με σφολιάτα και πιπεριές απλή και εύκολη της παρέας χωρίς τυρί

2015-05-17
Κοτόπιτα με σφολιάτα και πιπεριές
  • Σερβίρεις : 5
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου παραθέτω στη σελίδα παρακάτω μία υπέροχη συνταγή για κοτόπιτα με σφολιάτα και πιπεριές απλή και εύκολη της παρέας χωρίς τυρί, η οποία γίνεται πολύ γρήγορα και είναι από τις πιο λαχταριστές προτάσεις για κοτόπιτα που θα βρεις στον ιστότοπο μας. Είναι μία εξαιρετικά νόστιμη πρόταση που θα μπορούσε να παρουσιαστεί ακόμη και σε κάποιο γιορτινό τραπέζι, με ιδιαίτερα πλούσια γεύση η οποία προέρχεται από τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούμε. Πρόκειται για μία πρόταση η οποία όπως και οι περισσότερες ελληνικές συνταγές επιδέχεται την όποια παραλλαγή θελήσεις να κάνεις, προσθέτοντας το αγαπημένο σου υλικό όπως για παράδειγμα μανιτάρια, αρακάς κλπ. Δοκίμασε να τη φτιάξεις και εσύ και περιμένω τα σχόλια και τις πιθανές παραλλαγές που θα κάνεις μέσα από το χώρο που θα βρεις στη σελίδα παρακάτω.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 400 γραμ. γάλα
  • 4 πιπεριές κόκκινες

Διαδικασία

Βήμα 1

Σωτάρουμε το κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα με λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι αφήνοντάς το να μαραθεί για 5 περίπου λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες μαζί με το καρότο.

Βήμα 3

Αφού ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μας πασπαλίζουμε και με το αλεύρι ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε και το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα μας.

Βήμα 5

Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση ώστε να καλύπτεται η επιφάνειά του ολόκληρη.

Βήμα 6

Απλώνουμε από πάνω το φύλλο σφολιάτας το οποίο και τρυπάμαι σε διάφορα σημεία ώστε να παίρνει αέρα.

Βήμα 7

Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας που εξέχει από τα τοιχώματα και ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά αφού έχουμε αλείψει την πίτα μας με μείγμα χτυπημένου αυγού σε λίγο νεράκι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή