Κοτόπιτα σε ρολό με φύλλο σφολιάτας, τυριά και κρέμα γάλακτος (της Βέφας)

2015-05-21
Κοτόπιτα σε ρολό
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Παρακάτω σου παρουσιάζω την αγαπημένη μου συνταγή για εύκολη και γρήγορη κοτόπιτα σε ρολό με φύλλο σφολιάτας, τυριά και κρέμα γάλακτος (της Βέφας). Πρόκειται για μία πολύ νόστιμη σε σχέση με τις υπόλοιπες κοτόπιτες καθώς περιέχει γέμιση αποτελούμενη από λαχταριστό κοτόπουλο, πιπεριές Φλωρίνης, μανιτάρια καθώς και διάφορα τυριά, ενώ μπορείς να κάνεις όποια παραλλαγή εσύ θέλεις προσθέτοντας το υλικό της αρεσκείας σου. Γίνεται μέσα σε λίγο χρόνο καθώς δεν χρειάζεται να ανοίξουμε εμείς το φύλλο της πίτας αντίθετα χρησιμοποιούμε φύλλο σφολιάτας και τρώγεται είτε ζεστή είτε κρύα. Δοκίμασέ τη και εσύ και μοιράσου μαζί μου τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις παρακάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • κοτόπουλο στήθος βραστό ή ψητό κομμένο σε κομματάκια
  • 1 κρέμα γάλακτος μικρή
  • διάφορα τυριά της επιλογής σας
  • 150 γραμ. μανιτάρια σε κονσέρβα
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 κρόκος αυγού

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ ανακατεύεις όλα μαζί τα υλικά της γέμισής ώστε να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και ρίχνουμε τη γέμισή μας στη μέση του φύλλου.

Βήμα 3

Τυλίγουμε το φύλλο μας σε ρολό και αλείφουμε με λίγο χτυπημένο κρόκο αυγού.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή