Κοτόπουλο γεμιστο με πιπεριές και ντομάτα στο φούρνο στο αλουμινόχαρτο της τεμπέλας

2015-08-27
Κοτόπουλο γεμιστο με πιπεριές και ντομάτα στο φούρνο στο αλουμινόχαρτο της τεμπέλας
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Παρακάτω σου στέλνω μια από τις αγαπημένες μου συνταγές με κοτόπουλο το οποίο είναι γεμιστό με πιπεριές και ντομάτα στο αλουμινόχαρτο στο φούρνο της τεμπέλας και είναι μια εξαίσια και πανεύκολη καλοκαιρινή συνταγή. Για να το φτιάξεις, πρώτα γεμίζεις το κοτόπουλο με πιπεριές και ντομάτες και στη συνέχεια το βάζεις στο αλουμινόχαρτο και το ψήνεις στο φούρνο. Όταν ετοιμαστεί απλά κόβεις το κοτόπουλο σε κομμάτια και είναι έτοιμο. Μπορείς να προσθέσεις διάφορα υλικά και μπαχαρικά στη γέμιση για να τροποποιήσεις την γεύση του αλλά και η πρωτότυπη που σου στέλνω είναι μια σπιτική συνταγή εξαιρετικά νόστιμη. Δοκίμασε την και αν συμφωνείς ή διαφωνείς στείλε μου την γνώμη σου παρακάτω στην σελίδα.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 3 ντομάτες
  • μισό κιλό πιπεριές
  • 200 γραμ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε και το βάζουμε μπρούμυτα στο τρυπητό να στραγγίσει.

Βήμα 2

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ντομάτες.

Βήμα 3

Αφαιρούμε τους σπόρους και τα κοτσάνια από τις πιπεριές και τις κόβουμε φέτες, τις ανακατεύουμε με τις πιπεριές και ρίχνουμε λίγο αλάτι.

Βήμα 4

Παίρνουμε το κοτόπουλο, το αλατίζουμε, μέσα και έξω, επίσης το πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη και το βουτυρώνουμε.

Βήμα 5

Γεμίζουμε την κοιλιά του με τις ντομάτες, τις πιπεριές και το τοποθετούμε στο αλουμινόχαρτο.

Βήμα 6

Το τυλίγουμε προσεχτικά και το βάζουμε μέσα σε ταψί φούρνου.

Βήμα 7

Το ψήνουμε μισή ώρα στους 200 βαθμούς και προσεχτικά το γυρίζουμε και από την άλλη μεριά, για να το ψήσουμε για μισή ώρα ακόμα.

Βήμα 8

Όταν ψηθεί, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, το κόβουμε κομμάτια και το σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και σαλάτα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή