Κοτόπουλο γεμιστό με κιμά και ρύζι στο φούρνο

2015-08-12
Κοτόπουλο γεμιστό με κιμά και ρύζι στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:20 h
  • Έτοιμη σε : 2:50 h

Η συνταγή για κοτόπουλο που θα βρεις παρακάτω είναι από τις πιο ιδιαίτερες και γευστικές προτάσεις που σου έχουμε προτείνει. Είναι γεμιστό με κιμά και ρύζι στο φούρνο και ακούγεται πολύ πιο περίπλοκο από ότι είναι στην πραγματικότητα. Ξεκινάμε από το να σοτάρουμε το λάχανο το οποίο ψήνουμε για μισή ώρα σε πολύ σιγανή φωτιά. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά τον κιμά και μετά το συκώτι από το κοτόπουλο. Βράζουμε αυτό το μίγμα για δέκα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και τις σταφίδες και το αφήνουμε να βράσει και να γίνει. Στο τέλος βάζουμε την γέμιση στο κοτόπουλο το οποίο και ράβουμε και το παίρνουμε όπως είναι, το βάζουμε σε ταψί πάνω στο λάχανο και το ψήνουμε στο φούρνο για μιάμιση ώρα. Το αποτέλεσμα της συνταγής αυτής αν και βαρύ είναι εκπληκτικό και αξίζει να το δοκιμάσεις και να το φτιάξεις. Μπορείς να κάνεις και διάφορες προσθήκες σε μπαχαρικά αν θέλεις να τροποποιήσεις ή να δώσεις κάποια έμφαση στην γεύση του και αν το δοκιμάσεις, μοιράσου μαζί μας τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλό
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • μισό φλιτζάνι σταφίδες
  • 250 γραμ. κιμάς
  • 1 κρεμμύδι
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κουταλιές βούτυρο καλό
  • πιπέρι
  • 1 1/2 κιλό λάχανο τουρσί
  • 1 φλιτζάνι λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Στραγγίζετε το λάχανο από την άρμη και το κόβετε σε πολύ λεπτές λουριδίτσες.

Βήμα 2

Το στίβετε και το σωτάρετε με το λάδι σε τηγάνι, να ροδοκοκκινίσει.

Βήμα 3

Προσθέτετε 1 ποτήρι ζωμό ή νερό και το αφήνετε να ψήνεται 1/2 ώρα σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.

Βήμα 4

Στρώνετε ένα μέτριο πυρέξ με το μαγειρεμένο λάχανο και ετοιμάζετε το κοτόπουλο: το καθαρίζετε, το πλένετε, το στραγγίζετε και το πιπερώνετε.

Βήμα 5

Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το βούτυρο, ρίχνετε και τον κιμά να τσογαριστεί με το κρεμμύδι, προσθέτετε ο συκώτι του κοτόπουλου ψιλοκομμένο και ελάχιστο νερό και αφήνετε τον κιμά σε χαμηλή φωτιά να βράσει 10 λεπτά.

Βήμα 6

Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε στον κιμά τις σταφίδες και το ρύζι.

Βήμα 7

Τα πιπερώνετε και προσθέτετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Βήμα 8

Γεμίζετε την κοιλιά του κοτόπουλου με το μίγμα του κιμά.

Βήμα 9

Ράβετε το άνοιγμα με βελόνα και κλωστή και τοποθετείτε το γεμιστό κοτόπουλο πάνω στο λάχανο μέσα στο πυρέξ.

Βήμα 10

Βάζετε το πυρέξ σε μέτριο φούρνο να ψηθεί για 1 1/2 ώρα περίπου.

Βήμα 11

Τρώγεται ζεστό και είναι πολύ νόστιμο.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή