Κοτόπουλο γιουβέτσι κατσαρόλας με κριθαράκι

2015-09-20
Κοτόπουλο γιουβέτσι κατσαρόλας με κριθαράκι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Παρακάτω θα βρεις μια εξαιρετική συνταγή για κοτόπουλο το οποίο είναι γιουβέτσι με κριθαράκι στην κατσαρόλα και είναι μια αγαπημένη πρόταση για τα παιδιά μου καθώς και για τον άντρα μου και την φτιάχνουμε κάθε εποχή του χρόνου, προσαρμόζοντας τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά της. Η εκτέλεση της συνταγής δεν είναι καθόλου περίπλοκη και ξεκινάει με το να καθαρίσουμε και να κόψουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε σκόρδο με λάδι και ρίχνουμε το κοτόπουλο μας. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα μυρωδικά μας και βράζουμε μέχρι να ετοιμαστεί το κοτόπουλο. Όταν ετοιμαστεί το βγάζουμε από την κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό και προσθέτουμε το κριθαράκι για να βράσει. Λίγο πριν ετοιμαστεί το κριθαράκι, τοποθετούμε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, βράζουμε για πολύ λίγα λεπτά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά της σάλτσας και σερβίρουμε με τυρί τριμμένο και συνοδεύουμε από μια από τις δεκάδες συνταγές με σαλάτα που έχουμε ήδη ετοιμάσει. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 5 - 6 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • κανέλα μασούρι
  • προκογαρύφαλλα
  • 1 γεμάτη κουταλιά ντομάτα πελτές ή 4 - 5 φρέσκες ντομάτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο καλά, αφαιρώντας και τις εξωτερικές πέτσες, το πλένουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε με το λάδι.

Βήμα 3

Όταν ξανθίσει ρίχνουμε και τα κομμάτια του κοτόπουλου να τσιγαριστούν και αυτά.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τη ντομάτα διαλυμένη σε νερό, αλάτι - πιπέρι και το προκογαρύφαλλο με την κανέλα.

Βήμα 5

Το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να γίνει το κρέας μαλακό, οπότε το βγάζουμε με την τρύπια κουτάλα

Βήμα 6

Προσθέτουμε ανάλογο νερό και αφού πάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε συχνά γιατί κολλάει.

Βήμα 7

Όταν κονετύει να βράσει, ρίχνουμε μέσα και το κοτόπουλο και αφού πάρουν όλα μαζί μία βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά με αρκετό ζουμί και αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για να το πιεί.

Βήμα 8

Σερβίρουμε τυρί τριμμένο, σάλτσα και τυρί φέτα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή