Κοτόπουλο γιουβέτσι με κοφτό μακαρονάκι

2015-10-11
Κοτόπουλο γιουβέτσι με κοφτό μακαρονάκι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια απίστευτη συνταγή για κοτόπουλο θα βρεις παρακάτω που είναι από τις καλύτερες προτάσεις σύμφωνα με το γούστο μου για όλες τις εποχές του χρόνου. Αφορά γιουβέτσι φούρνου και είναι με κοφτό μακαρονάκι και αν σου ακούγεται πολύπλοκη και περίεργη, θα εκπλαγείς με την απλότητα της. Αρχικά για να την φτιάξεις, τσιγαρίζεις σε λάδι το κοτόπουλο που έχεις κόψει στα δύο και το τοποθετείς στο ταψί. Στη συνέχεια τσιγαρίζεις σε βούτυρο το κρεμμύδι και το σβήνεις με ντομάτα και μυρωδικά αφήνοντας το λίγο να βράσει. Το τοποθετείς στο ταψί και ψήνεις το κοτόπουλο με την σάλτσα για μια ωρίτσα. Στη συνέχεια ρίχνεις στο ταψί το νερό και το κοφτό μακαρονάκι και ψήνεις για άλλη μισή ώρα μέχρι να ετοιμαστεί. Ετοιμάζεις και μια από τις συνταγές για σαλάτα που σου έχουμε προτείνει και σερβίρεις ένα εξαιρετικό δείπνο.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέτριο
  • μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό
  • 5 - 6 κρεμμύδια
  • μπαχάρι, κανέλα (σκόνη)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 - 4 ντομάτες ώριμες ή 1 γεμάτη κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε και το βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσει.

Βήμα 2

Το χωρίζουμε κατόπιν στα δύο, το αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε στο τηγάνι με το λάδι.

Βήμα 3

Αφού τηγανιστεί, το βάζουμε στο ταψί του φούρνου.

Βήμα 4

Στο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σβήνουμε με τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό, ή τον πελτέ ντομάτας λιωμένο σε 1 φλιτζάνι νερό, το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.

Βήμα 5

Αδειάζουμε κατόπιν το περιεχόμενο του τηγανιού στο ταψί γύρω γύρω από το κοτόπουλο και το ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 1 ώρα.

Βήμα 6

Αφού ροδοκοκκινίσει, το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.

Βήμα 7

Στο ζουμί του ταψιού προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και ρίχνουμε το μακαρονάκι, λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία, ώσπου να πάρουν βράση και ύστερα τη χαμηλώνουμε.

Βήμα 8

Ψήνουμε μισή ώρα και προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα, αν χρειαστεί.

Βήμα 9

Όταν σβήσουμε το φούρνο, βάζουμε πάνω από τα μακαρόνια το κοτόπουλο και ύστερα από 10 λεπτά σερβίρουμε.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή