Κοτόπουλο κοκκινιστό με φέτα και κρεμμύδια

2015-07-21
Κοτόπουλο κοκκινιστό με φέτα και κρεμμύδια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Αυτή η πρόταση που θα βρεις παρακάτω είναι από τις πιο νόστιμες Ελληνικές καλοκαιρινές συνταγές με κοτόπουλο που σου έχουμε παρουσιάσει το οποίο είναι κοκκινιστό με φέτα και κρεμμύδια. Είναι μια νοστιμότατη πρόταση που για να την φτιάξεις αρχικά τηγανίζεις το κοτόπουλο το οποίο πριν έχεις κόψει σε μερίδες. Στη συνέχεα βάζεις τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και αμέσως μετά ρίχνεις όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το τυρί. Μόλις βράσει και είναι έτοιμο, λίγα λεπτά πριν, προσθέτουμε και το τυρί για να λιώσει στην σαλτσούλα μας και το φαγητό μας είναι έτοιμο και πολύ νόστιμο. Συνοδεύεται εξαίσια με πατάτες τηγανητές ή ρύζι αλλά και από μια από τις δεκάδες συνταγές για σαλάτες που σου έχουμε προτείνει.

Υλικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο (περίπου 1.300 γραμ.)
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια
  • 2 σκόρδα ολόκληρα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 4 - 5 φέτες τυρί φέτα σκληρή
  • 2 κουτάλια ντομάτα πελτές
  • 2 κουτάλια ξύδι
  • λίγα κανελογαρύφαλλα άτριφτα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το τηγανίζουμε ελαφρά.

Βήμα 2

Περνάμε από το τηγάνι τα κρεμμυδάκια ολόκληρα μαζί με τα σκόρδα.

Βήμα 3

Βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο με όλα υλικά, εκτός από το τυρί, και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.

Βήμα 4

Τρία λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, στρώνουμε τις φέτες του τυριού πάνω στο φαγητό.

Βήμα 5

Παίρνει 2 - 3 βράσεις χωρίς να λιώσει το τυρί, σβήνουμε τη φωτιά, και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή