Κοτόπουλο κοκκινιστό με χρωματιστές πιπεριές και σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα

2015-08-18
Κοτόπουλο κοκκινιστό με χρωματιστές πιπεριές και σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια από τις νοστιμότερες συνταγές για κοτόπουλο που σου έχουμε παρουσιάσει θα βρεις παρακάτω στην πρόταση που σου κάνω που αφορά σάλτσα κοκκινιστή με χρωματιστές πιπεριές στην κατσαρόλα. Είναι μια απλούστατη εκδοχή του κοκκινιστού καθώς αρχικά αλευρώνουμε και τηγανίζουμε το κοτόπουλο και όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε σε πιάτο. Στη συνέχεια και στο ίδιο λάδι, τηγανίζουμε λίγο το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τις πιπεριές σε χαμηλή φωτιά και όταν πάρουν χρώμα, ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε ώστε να δημιουργηθεί η σάλτσα ντομάτας. Λίγο πριν ετοιμαστεί ρίχνουμε το κοτόπουλο με τις ελιές και συνεχίζουμε για λίγο το βράσιμο. Είναι μια νοστιμότατη καλοκαιρινή συνταγή και σου προτείνω να την μαγειρέψεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 ντομάτες
  • μισό φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι μικρές μαύρες ελιές
  • 2 κουταλιές ντομάτα πελτές
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • μισό κουταλάκι πιπέρι
  • μισό κουταλάκι πάπρικα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε μέσα σε πιάτο το αλεύρι, το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι.

Βήμα 2

Βουτάτε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου να αλευρωθούν καλά.

Βήμα 3

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 4

Ροδοκοκκινίζετε στο λάδι τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Βήμα 5

Τα στραγγίζετε και τα βγάζετε σε πιατέλα πρόχειρα.

Βήμα 6

Στο ίδιο τηγάνι με το λάδι σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.

Βήμα 7

Έχετε αφαιρέσει από τις πιπεριές τα σπόρια και τις έχετε κόψει σε λεπτά φετάκια.

Βήμα 8

Βάζετε και τις πιπεριές στο τηγάνι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τις ψήνετε για λίγο σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν.

Βήμα 9

Προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και χωρίς σπόρια και τον πελτέ λιωμένο σε λίγο νερό.

Βήμα 10

Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και να μαλακώσει.

Βήμα 11

Τοποθετείτε και τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα και τις ελιές.

Βήμα 12

Σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και αφήνετε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά.

Βήμα 13

Σερβίρετε μαζί το κοτόπουλο και τη σάλτσα από πιπεριές.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή