Κοτόπουλο κοκκινιστό στο φούρνο με πατάτες και θυμάρι

2015-07-29
Κοτόπουλο κοκκινιστό στο φούρνο με πατάτες και θυμάρι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:10 h
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Στην παρακάτω σελίδα θα βρεις μια από τις πιο κλασικές συνταγές με κοτόπουλο το οποίο το κάνουμε κοκκινιστό στο φούρνο με πατάτες και θυμάρι. Είναι μια νοστιμότατη συνταγή την οποία προσωπικά φτιάχνω τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως αλλά πιστεύω ότι είναι παντώς καιρού καθώς είναι σχετικά ελαφριά. Η εκτέλεση της είναι μέτριας δυσκολίας καθώς στην αρχή παίρνουμε το ολόκληρο κοτόπουλο και γεμίζουμε στην κοιλιά του το θυμάρι, το σκόρδο και το λεμόνι. Το βάζουμε σε ταψί και βάζουμε από πάνω του τις ντομάτες με το λάδι και γύρω γύρω τις πατάτες. Όπως είναι το ψήνουμε για δύο ώρες στο φούρνο μέχρι να ετοιμαστεί και το κόβουμε μερίδες όταν το σερβίρουμε. Συνοδεύεται περίφημα με μια από τις συνταγές με σαλάτες που σου έχουμε παρουσιάσει.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο 1.200 γραμ.
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1/2 κιλό κόκκινες ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 λεμόνια
  • 2 σκελίδες σκόρδα ακαθάριστα

Διαδικασία

Βήμα 1

Καψαλίζετε, καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο, το τρίβετε με λεμόνι μέσα έξω και το αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Έχετε βγάλει τα εντόσθια στο καθάρισμα και αφού αλατοπιπερώσετε την κοιλιά του κοτόπουλου βάζετε μέσα τα σκόρδα, το θυμάρι και ένα ολόκληρο μικρό λεμόνι.

Βήμα 3

Βάζετε το κοτόπουλο στο ταψί και το περιχύνετε με το μισό λάδι και με τις ντομάτες (τις έχετε καθαρίσει από πέτσες και σπόρους και τις έχετε περάσει στο τρυπητό).

Βήμα 4

Γύρω στο κοτόπουλο τακτοποιείτε τις πατάτες, τις οποίες έχετε καθαρίσει, πλύνει, κόψει σε μικρό μέγεθος, αλατοπιπερώσει και ραντίσει με το χυμό του δεύτερου λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι.

Βήμα 5

Ψήνετε το φαγητό σε κανονικό φούρνο για 1 1/2 ώρα έως 2 ώρες.

Βήμα 6

Εξαιρετικά ευωδιαστό και νόστιμο γίνεται το φαγητό με τη μυρωδιά του θυμαριού.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή