Κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα και πιπεριές στην κατσαρόλα

2015-10-18
Κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα και πιπεριές στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια εξαιρετικά νόστιμη και γευστική συνταγή με κοτόπουλο θα βρεις παρακάτω το οποίο κάνουμε κοκκινιστό με πιπεριές στην κατσαρόλα. Είναι μια πρόταση που την λατρεύουν και τα παιδιά μου καθώς προσωπικά βάζω διαφόρων χρωμάτων πιπεριές ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλω να πετύχω. Η εκτέλεση της συνταγής δεν έχει καμία ιδιαίτερη δυσκολία και τα βήματα είναι ότι αρχικά κόβουμε το κοτόπουλο μας σε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε σε λάδι και βούτυρο. Σε άλλο σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μας όπου προσθέτουμε και τις πιπεριές αλλά και τις ντομάτες. Όλο αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στο κοτόπουλο και προσθέτουμε σκόρδο και μυρωδικά. Αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο στην σάλτσα προσθέτοντας και λίγο νεράκι και όταν ετοιμαστεί το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και μια από τις συνταγές με σαλάτα που σου έχουμε προτείνει. Είναι ένα νοστιμότατο πιάτο για όλες τις εποχές του χρόνου.

Υλικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο
  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10 - 15 κρεμμυδάκια
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • μισό φλιτζάνι λάδι
  • 2 κουταλιές φυτίνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • μισό κουταλάκι κανέλα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε σε τηγάνι το λάδι και το βούτυρο και κοκκινίζετε το κοτόπουλο.

Βήμα 3

Βάζετε τα κομμάτια σε κατσαρόλα και στο τηγάνι ροδίζετε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα, προσθέτοντας τις πιπεριές κομμένες ροδέλες και τις ντομάτες ψιλοκομμένες.

Βήμα 4

Τα αδειάζετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, προσθέτετε το σκόρδο, τη δάφνη, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό και αφήνετε, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ψηθεί εντελώς.

Βήμα 5

Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή