Κοτόπουλο στήθος φιλέτο λεμονάτο κατσαρόλας

2015-10-23
kotopoulo-fileto-lemonato-katsarola
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 13m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:02 h
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Το κοτόπουλο φιλέτο λεμονάτο στην κατσαρόλα, αποτελεί όπως γνωρίζετε αγαπημένες μου φίλες, μια παραδοσιακή και ασφαλή συνταγή για κοτόπουλο, η επιτυχία της οποίας είναι δεδομένη. Επέλεξα αυτό το πιάτο σήμερα, να θυμηθούμε λιγάκι και τα φαγητά της μαμάς, ή ακόμα πιο πίσω της γιαγιάς. Φαγητό κλασσικό, εύκολο, πεντανόστιμο. Το παράδοξο του φαγητού αυτού βρίσκεται στη γεύση που παρόλο που είναι απλή σε καμί απερίπτωση δεν περνάει απαρατήρητο από όσους το δοκιμάσουν. Στην παρασκευή αυτή του κοτόπουλο, θεωρώ πως κάλλιστα θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ως συνοδευτικό ένα ρυζότο και να το περιχύσουμε με την ίδια τη σάλτσα κοτόπουλου. Απολαύστε το!

 

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 6-7 μπαλίτσες μπαχάρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 λεμόνια το χυμό
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια το βάζουμε σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το αλάτι, το μπαχάρι, το πιπέρι, ανακατεύουμε μία φορα, ρίχνουμε το ξύδι και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας χωρίς να τσιγαρίσουμε όμως.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπάσουμε τα υλικά, βράζουμε για 45 λεπτά περίπου και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το χυμό λεμονιών.

Βήμα 4

Τέλος αν θέλουμε το συνοδεύουμε με πατάτες ή ρύζι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή