Κοτόπουλο στο τηγάνι με αλεύρι

2015-09-14
Κοτόπουλο στο τηγάνι με αλεύρι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο διαφορετικές συνταγές με κοτόπουλο που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς περιέχει αλεύρι και είναι ξιδάτο στο τηγάνι. Για να ετοιμάσουμε την συνταγή αυτή, στην αρχή κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και τσιγαρίζουμε στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι και στη συνέχεια τα τριμμένα αμύγδαλα. Μετά από λίγο το σβήνουμε με ξύδι και το μίγμα αυτό το βάζουμε στην κατσαρόλα που έχουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου μιάμιση ώρα μέχρι να ετοιμαστεί. Άμα θέλουμε προσθέτουμε και ντοματούλα ώστε να γίνει κοκκινιστό και φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε και διάφορα μυρωδικά ανάλογα το γούστο μας. Αναλυτική περιγραφή της συνταγής θα βρεις παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο χωριάτικο
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 3 κουταλιές αλεύρι ή κόρν φλάουρ
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα τριμμένα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
  • 1 κουταλιά ντομάτα πελτές
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καψαλίζετε, καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο.

Βήμα 2

Το αλατοπιπερώνετε και το κόβετε σε μικρές μερίδες.

Βήμα 3

Καίτε το λάδι, στο τηγάνι και περνάτε τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Βήμα 4

Τα αφήνετε μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα και τα αδειάζετε σε κατσαρόλα.

Βήμα 5

Βάζετε στο τηγάνι το βούτυρο και όταν λιώσει καβουρδίζετε το αλεύρι να πάρει χρώμα.

Βήμα 6

Προσθέτετε και τα τριμμένα αμύγδαλα, τα φέρνετε μερικές βόλτες με ξύλινο κουτάλι και τα σβήνετε με το ξύδι.

Βήμα 7

Σκεπάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με νερό, προσθέτετε το μίγμα αλεύρι - αμύγδαλα, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου 1 1/2 ώρα.

Βήμα 8

Αν θέλετε προσθέτετε τη ντομάτα ή το αφήνετε σκέτο άσπρο.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή