Κοτόπουλο τηγανιτό με σάλτσα, αλεύρι και κρούστα

2015-07-31
Κοτόπουλο τηγανιτό με σάλτσα, αλεύρι και κρούστα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Το κοτόπουλο που σου παρουσιάζω παρακάτω είναι μια εκπληκτικά νόστιμη συνταγή που την κάνω όλες τις μέρες του χρόνου και που αρέσει και στο παιδί μου. Είναι τηγανιτό με αλεύρι και κρούστα και περιέχει και σαλτσούλα. Είναι αρκετά απλό στην εκτέλεση του καθώς στην αρχή το κόβουμε σε μερίδες και το βράζουμε. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε. Ταυτόχρονα φτιάχνουμε την κρέμα με το αλεύρι στο λάδι και στη συνέχεια στο νερό που έβρασε το κοτόπουλο μέχρι να γίνει κρέμα. Τέλος το αυγοκόβουμε με δύο αυγά και είναι έτοιμο. Αν αποφασίσεις να φτιάξεις την πρόταση αυτή μην ξεχάσεις να μου στείλεις τα σχόλια σου και όποια απορία ή διευκρίνιση χρειαστείς. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο χωριάτικο ως 1 1/2 κιλό
  • 6 κουταλιές κοφτές αλεύρι
  • λάδι
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καψαλίζετε την κότα, την καθαρίζετε και την πλένετε με άφθονο νερό μέσα έξω.

Βήμα 2

Την κόβετε σε μερίδες και τη βράζετε σε 1 1/2 κιλό νερό.

Βήμα 3

Αφού βράσει, βγάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε πιατέλα (φροντίζοντας να μείνει ο ζωμός καθαρός στην κατσαρόλα) και μόλις κρυώσουν κάπως, τα αλατοπιπερώνετε, τ' αλευρώνετε και τα βάζετε σε τηγάνι με λάδι να ροδοκοκκινίσουν γύρω - γύρω.

Βήμα 4

Στο λάδι που τηγανίσατε τα κομμάτια του κοτόπουλου, ρίχνετε το αλεύρι και το καβουρδίζεται (προσέχοντας να μην σκουρύνει πολύ το αλεύρι γιατί θα πικρίσει), μέχρι να γίνει σαν πηχτή κρέμα.

Βήμα 5

Αδειάζετε το μίγμα αλεύρι - λάδι στην κατσαρόλα με το ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο και ανακατεύετε πάνω στη φωτιά συνέχεια, ώσπου να γίνει το μίγμα αραιή κρέμα.

Βήμα 6

Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και αυγοκόβετε με τα 2 αυγά και το χυμό του λεμονιού, όπως αυγοκόβετε μία σούπα.

Βήμα 7

Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε πιάτα.

Βήμα 8

Παρουσιάζετε μαζί και σκορδαλιά και το τηγανισμένο κοτόπουλο χωριστά σε πιατέλα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή