Κουλουράκια λαδιού με ούζο απλά, σπιτικά, αφράτα και παραδοσιακά

2015-04-28
Κουλουράκια λαδιού με ούζο απλά, σπιτικά, αφράτα και παραδοσιακά
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ εύκολή και πάρα πολύ γευστική συνταγή για κουλουράκια λαδιού με ούζο απλά, σπιτικά, αφράτα και παραδοσιακά σου περιγράφω παρακάτω την οποία φτιάχνω ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τα κατανωλώνω είτε σαν βουτήματα στον καφέ μου είτε σαν απογευματινά σνακ καθώς για μένα είναι από τις πιο απλές και νόστιμες συνταγές για κουλουράκια που ξέρω. Είναι αρκετά αφράτα και γλυκά καθώς περιέχουν ούζο το οποίο δίνει την βασική γευστική πινελιά και το οποίο ενώνεται γευστικά με το κονιάκ και την ζάχαρη και παράγουν ένα απλό μεν, αλλά ιδιαίτερα γευστικό και απολαυστικό αποτέλεσμα. Φτιάξε την συνταγή και όταν δοκιμάσεις τα κουλουράκια αυτά, στείλε μου τη γνώμη σου καθώς και αν έκανες την οποιαδήποτε παραλλαγή στα υλικά ή στην εκτέλεση της συνταγής αυτής. Καλή μαγειρική και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1.250 γραμ. αλεύρι
  • 330 γραμ. ούζο
  • 180 γραμ. κονιάκ
  • 1/4 του κιλού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι κρεμόριο
  • 1/4 του κιλού λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καίμε καλά το λάδι και αφού κρυώσει καλά, ρίχνουμε το αλεύρι και το τρίβουμε καλά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε, ένα - ένα, όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 3

Ζυμώνουμε καλά ώσπου να γίνει μία ζύμη μαλακιά (αν είναι σκληρή προσθέτουμε ούζο, ή κονιάκ ή λίγο νερό).

Βήμα 4

Πλάθουμε μικρά κουλουράκια (γιατί η ζύμη φουσκώνει) και τα στέλνουμε στο φούρνο να ψηθούν.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή