Κουλουράκια λαδιού με σουσάμι Κρητικά νηστίσιμα χωρίς αυγά με χυμό πορτοκάλι

2015-05-14
Κουλουράκια λαδιού με σουσάμι Κρητικά νηστίσιμα χωρίς αυγά με χυμό πορτοκάλι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια εξαιρετική Κρητική σπεσιαλιτέ για κουλουράκια λαδιού με σουσάμι Κρητικά νηστίσιμα χωρίς αυγά με χυμό πορτοκάλι σου παρουσιάζω παρακάτω που είναι μια παλιά παραδοσιακή συνταγή από τα χωριά κοντά στο Μυλοπόταμο στο Ρέθυμνο. Είναι μια από τις νοστιμότερες προτάσεις για κουλουράκια που σου έχουμε παρουσιάσει και προτείνει στην ιστοσελίδα μας καθώς είναι ιδιαίτερα αφράτα και γευστικά με την γεύση τους να προέρχεται από την ένωση του ζυμαριού με πορτοκάλι, κανέλα, ζάχαρη, γαρύφαλλο και σουσάμι. Σαν απογευματινό συνοδευτικό είναι καταπληκτικά, το ίδιο είναι και σαν τσιμπολόγημα ή σαν ενδιάμεσο γεύμα. Δοκίμασε να τα φτιάξεις, έτσι κι αλλιώς είναι αρκετά απλή και γρήγορη η εκτέλεση της συνταγής, και μοιράσου μαζί μου τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου για το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 800 γραμ. αλεύρι ή όσο σηκώσει
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • μισό ποτήρι του νερού πορτοκαλόζουμο
  • μισό ποτήρι σουσάμι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανελογαρύφαλλα σκόνη
  • μισό κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι και τα χτυπάμε με ξύλινη κουτάλα για 1/4 της ώρας, να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μία ζύμη μέτρια.

Βήμα 3

Κόβουμε κομμάτια ζύμης, όσο ένα μικρό αυγό, πλάθουμε ανάμεσα στα χέρια μας κουλουράκια σε σχήμα στενόμακρου κουραμπιέ και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Βήμα 4

Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί, αραιά, γιατί φουσκώνουν.

Βήμα 5

Προθερμαίνουμε το φούρνο 1/4 της ώρας στους 250 βαθμούς και κατόπιν τον κατεβάζουμε στους 200 βαθμούς.

Βήμα 6

Τοποθετούμε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου και ψήνουμε για 8 λεπτά, ύστερα το ανεβάζουμε στη σχάρα, ψήνουμε άλλα 8 λεπτά και βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.

Βήμα 7

Τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα, αφράτα και τραγανιστά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή