Κουλουράκια με ζαχαρούχο γάλα χωρίς αμμωνία και σόδα

2015-11-14
Κουλουράκια με ζαχαρούχο γάλα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Το να φτιάχνω κουλουράκια με τα παιδιά μου είναι μία διαιδκασία που ευχαριστεί ιδιαίτερα τόσο εμένα όσο και εκείνα, ειδικά όταν πρόκειται για τα αγαπημένα της οικογένειας κουλουράκια με ζαχαρούχο γάλα που είναι πεντανόστιμα και λαχταριστά. Το ξεχωριστό με αυτή τη συνταγή βρίσκεται στα υλικά που καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε καθώς εκτός από το αλεύρι, το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο, μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε κάνοντας τη δική μας ξεχωριστή παραλλαγή χρησιμοποιώντας ότι υλικό μας αρέσει για επικάλυψη ή και για γέμιση όπως για παράδειγμα ινδική καρύδα, κομμάτια σοκολάτας για τη γέμιση ή καραμέλες, αμυγδαλόψιχα για την επικάλυψη. Σου προτείνω λοιπόν ανεπιφύλακτα να ακολουθήσεις την πολύ εύκολη αυτή συνταγή μου και θα χαρώ να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις όλης της οικογένειας μέσα από το χώρο που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • Ινδική καρύδα, καραμέλες smarties, μαύγδαλο φιλέ κλπ (προαιρετικά για επικάλυψη)

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε στο μίξερ αρχικά το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα χτυπώντας στον ίδιο ρυθμό για λίγα λεπτά.

Βήμα 2

Τέλος χαμηλώνουμε ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου να δημιουργηθεί μία εύπλαστη ζύμη.

Βήμα 3

Προαιρετικά προσθέτουμε και ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας όπως ξύσμα πορτοκαλιού, ινδική καρύδα, καραμέλες κλπ.

Βήμα 4

Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα και το μέγεθος που έχουμε φανταστεί, τα τοποθετούμε στο ταψί επάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή