Κουλουράκια με λιναρόσπορο

2015-11-02
Κουλουράκια με λιναρόσπορο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 35m

Φτιάξε καταπληκτικά κουλουράκια με λιναρόσπορο, χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια για υπέροχο άρωμα και ηλιέλαιο, ακολουθώντας απλά μια από τις πιο διαφορετικές συνταγές με κουλουράκια που σου παραθέτω παρακάτω βήμα προς βήμα. Φυσικά πρόκειται για μία εύκολη, γρήγορη και οικονομική πρόταση που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση που υπάρχουν παιδιά στο σπίτι μη διστάσεις να τα εντάξεις ενεργά στη διαδικασία παραγωγής των μπισκότων καθώς ξετρελαίνονται και το σπίτι γεμίζει χαρούμενες στιγμές. Ο λιναρόσπορος χαρίζει τις θρεπτικές του ιδιότητες στη συνταγή μας για αυτό και τα κουλουράκια αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν το ιδανικό κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Εύχομαι να ακολουθήσεις την πρόταση μου. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 800 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμ. λιναρόσπορο
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο, τη σόδα και το χυμό πορτοκάλι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια ενώ τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπαίκιν πάουντερ.

Βήμα 3

Αφού δημιουργήσουμε μία ευπλαστη ζύμη τότε σχηματίζουμε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε και τα περνάμε από το λιναρόσπορο.

Βήμα 4

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή